FØRSTEMANN UT: Bjørn Egil Mogenstad ble førstemann ut av Farmen etter å ha tapt kunnskapskonkurransen. Foto: TV 2
FØRSTEMANN UT: Bjørn Egil Mogenstad ble førstemann ut av Farmen etter å ha tapt kunnskapskonkurransen. Foto: TV 2

Padde- og utedoangst hindret Bjørn Egil fra å bæsje på én uke

Gikk rett på do etter Farmen-exiten: – Det var eventyrlig!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Egil Mogenstad (40) ble første deltaker ut av Farmen, etter å ha tapt kunnskapskonkurransen mot Daniel Godø (22).

Men det er ingen tvil om at Bjørn Egil rakk å gjøre seg bemerket i løpet av det korte oppholdet.

Han vil nok alltid bli husket for sin paddefobi, og sperren for å gå på utedo. Sistnevnte gjorde at han ikke fikk gått på do på en hel uke.

– Jeg sleit såpass, og klarte ikke å gjennomføre det i løpet av uken. Jeg lekte med noen løsninger, som å grave meg et privat toalett. Men jeg synes det var litt skummelt med tanke på paddene. Det ble som å velge mellom pest eller kolera, forteller han til TV 2.

– Det var eventyrlig

Det aller første Bjørn Egil gjorde da han kom ut av Farmen var naturlig nok å finne seg et toalett.

– Det var eventyrlig som du sikkert kan forstå. Det var både rolig og avslappende, og jeg kunne sette seg godt tilbake. Det ga en god følelse, tilføyer han.

Bjørn Egil gikk grundig til verks for å unngå utedoen på en hel uke.

– Jeg passet på å ikke spise for mye. Hvis jeg kjente at det begynte å prikke i underbuksen, så avsluttet jeg måltidet, røper han.

– Hvorfor har du så problemer med utedo?

– Jeg tror det er en utfordring for alle hvis de begynner å tenke seg om. Man sitter bare noen meter over en dunge med kloakk. Tanken på at det skal komme i kontakt med huden min er ekstremt ekkelt. Jeg mener folk tenker for lite gjennom slike ting, sier deltakeren.

Ville sabotere

Bjørn Egil ble valgt som førstekjempe av storbonden Finn Olav, etter at hans planer om å sabotere ukesoppdraget ble avslørt.

– Jeg synes det var så leirskolestemning der, så jeg vurderte om sabotasje kunne være veien å gå for å få i gang spillet så fort som mulig. Jeg luftet noen tanker med Daniel, som i mine øyne var løssluppen prat. Men det ga Daniel personlige kvaler, og han avslørte meg overfor storbonden. Det var den største feilen jeg gjorde, sier Bjørn Egil.

Fornøyd med oppholdet

Til tross for padde- og utedoskrekk så er han veldig fornøyd med oppholdet på Farmen. Men han legger ikke skjul på at det var helt greit å ryke ut som førstemann.

– Jeg ble kjent med en veldig fin gjeng, men jeg var hele tiden i tvil om jeg ønsket å være med videre. De andre var mye er motiverte til å være der enn meg. 

Farmen ser du på TV 2 mandag, onsdag og søndag.