Fiskesuppe Foto: TV 2
Fiskesuppe Foto: TV 2

Fiskesuppe

Kraftig suppe med mye smak

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift ved Christer Berens.

 

600 gram renskåret fisk, sei, torsk og kveite.
(eller bruk fisk etter sesong og smak)

6 dl kremfløte
4 dl fiskekraft
2 dl hvitvin
2 hakkede sjalottløk
3 hele stilker hakket vårløk
2 stilker hakket selleri
2-3 ts revet pepperrot
3 ts kapers
1-2 ts karri
2 ts Dijonsennep
2 ss hakket persille
Sitronsaft, salt, pepper

Bruk en stor kjele.
Kok fløte og fiskekraft.
Smørstek løken i en egen gryte, tilsett hvitvinen og kok ned til halvparten.
Sil vinen over til den store gryten.
Tilsett vårløk, selleri, karri, pepperrot, kapers og sennep.
Kok opp og la koke ca 1 minutt.
Senk varmen og tilsett fisken (de største og faste bitene først).
La gryten trekke i 4-5 minutter.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Strø finhakket persille over og servèr.
PS: Det er viktig å bruke en stor gryte slik at all fisken blir ferdig samtidig.