FERDIG: Marco Reus skal ha gitt Borussia Dortmund beskjed om at han dette er hans siste sesong i klubben. Foto: AFP PHOTO / DPA/ SEBASTIAN KAHNERT
FERDIG: Marco Reus skal ha gitt Borussia Dortmund beskjed om at han dette er hans siste sesong i klubben. Foto: AFP PHOTO / DPA/ SEBASTIAN KAHNERT

Fotballryktene:
– Reus forlater Dortmund - United, Liverpool og Arsenal åpner døren

Og Manchester United vil hente enda en argentiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi teller ned til overgangsvinduet skal åpne igjen, og fotballklubbene igjen blir grepet av panikk fordi de har så dårlig tid på å finne seg forsterkninger.

Kommer ditt lag til å hente inn noe i januar? Eller skal du sitte skuffet igjen 1. februar og innse at det laget har nå, er det man skal klare seg med ut sesongen?

Det gir ikke høye odds at Marco Reus er blant spillerne som vil bli hyppigst nevnt i ryktespaltene de kommende månedene. Ifølge Daily Express skal 25-åringen nektet å gå inn i nye kontraktsforhandlinger med Borussia Dortmund, noe som betyr at han står fritt til å forlate klubben for 200 millioner kroner. Det er utkjøpsklausulen hans til sommeren. Den tyske landslagsspilleren står selvsagt øverst på ønskelisten til både Bayern München, Barcelona og Real Madrid, og selvsagt alle toppklubbene i England. Både Manchester United og Liverpool er blitt koblet til ham, mens Arsenal visstnok skal ha hatt ham på besøk i sommer for å diskutere en overgang. Selv om Dortmund trolig vil få mer penger dersom de selger i januar, så er det lite trolig Jürgen Klopp lar sin juvel gå før sesongen er over.

Arsenal-manager Arsene Wenger har fått mye kritikk for ikke å ha hentet en defensiv midtbanespiller i sommer. Men nå slår Arsenal-sjefen tilbake. For han har Abou Diaby tilbake etter halvannet år ute med skade, og det er «som å få en ny spiller». Diaby er trolig den spilleren som Wenger har «signert» flest ganger i sin managerkarriere. 28-åringen har hatt 40 skadeavbrekk siden han kom til Arsenal, og har kommet tilbake som «en ny spiller» hver gang. Ifølge Daily Mirror ønsker nå Wenger å omskolere Diaby til defensiv midtbanespiller for å løse klubbens problem i posisjonen.

Manchester United-manager Louis van Gaal er blitt god venn med superagenten Jorge Mendes i sommer. I tur og orden er Angel di Maria, Marcos Rojo og Radamel Falcao hentet ut av portugiserens katalog. Etter å ha sett forsvaret sitt fremstå som en mur bygget med sand, men ingen sement, så har han tatt for seg katalogen og begynt å bla litt igjen. Der har han funnet Nicolas Otamendi. En argentinsk midtstopper, som i likhet med de andre Mendes-klientene kommer til kraftig overpris. Ifølge Daily Express skal van Gaal være villig til avse 400 millioner kroner for å få 26-åringen til Old Trafford. Valencia kjøpte Otamendi for 95 millioner kroner i januar, men fant ikke plass til ham på laget og sendte ham på lån til brasilianske Atletico Mineiro.

Mange Manchester United-fans trodde klubben hadde hentet Joao Miranda i sommer, men der tok de feil, gitt. Midtstopperen spiller fortsatt i Atletico Madrid. Men ifølge Fichajes er brasilianeren mannen van Gaal tror kan tette igjen forsvaret slik at Leicester ikke scorer fem ganger neste gang lagene møtes.

Marouane Fellaini slipper en liten bombe i Sportwereld. For den belgiske permanenten kan fortelle at han aldri har fått beskjed om å forlate Manchester United, og derfor er han blitt værende på Old Trafford, til glede for noen og sikkert til frustrasjon for noen flere.

Det ser for øvrig ikke ut til at Anderson har noen stor fremtid i Manchester United, til tross for at han har Mendes som agent. Men det har ikke vært lett for brasilianeren å finne seg en ny klubb. Nå kan Goal India fortelle at Pune City kan bli midtbanespillerens neste arbeidsgiver. Den nye indiske superligaen har gjort en god jobb med å hente gamle stornavn for å skape interesse. Nå kan Anderson havne i selskap med Robert PiresAlessandro del PieroDavid TrezeguetFredrik LjungbergAdrian MutuDavid James og Fredrik Ljungberg, som i likhet med Manchester United-spilleren var gode til å spille fotball for noen år siden.

Belgia fortsetter å produsere talenter på samlebånd. Etter en periode med midtstoppere, så var det offensive midtbanespillere som var det heteste. Nå er de begynt å legge guttungene i støpeskjeen til Thibaut Coutois for å få frem flere superkeepere. Den neste på listen er Mile Svilar. 15-åringen fra Anderlecht har allerede vært på prøvespill i Chelsea, og har en stående invitasjon fra Arsenal. I tillegg håper Manchester United å få et ord med i laget før han bestemmer seg for hvor han skal fortsette karrieren. Men pappa Ratko Svilar sier at junior blir værende i Anderlecht i overskuelig fremtid, skriver Daily Mail.

Dele Alli er et navn mange er blitt kjent med etter at MK Dons lekte seg med Manchester United i ligacupen. Liverpool har lenge hatt 18-åringen i kikkerten, og sett ham ut som en langsiktig erstatter for Steven Gerrard. Men nå er også Tottenham kommet på banen, og manager Mauricio Pochettino vil ha midtbanespilleren rett inn på laget, skriver Daily Express.

Det var en del high fives og brede glis på styrerommet i Southampton da Manchester United la 300 millioner kroner på bordet for Luke Shaw. For klubben hadde en jevngammel, og nesten like god venstreback. Som til og med er treningsvillig. Nå har Chelsea vist interesse for Matt Targett, så da har Saints-ledelsen lagt en ny femårskontrakt på bordet til 19-åringen, melder Daily Mirror.

Andrea Pirlo skrev nylig en ny toårskontrakt med Juventus. Men nå kan den italienske veteranen avslutte karrieren the american way. For LA Galaxy vil ha 35-åringen til å fore Robbie Keane med pasninger den kommende sesongen. Ifølge Daily Mail vil de prøve å hente Pirlo allerede i januar. Og en midtbaneduo med Pirlo og Stefan Ishizaki kan gi en hver fotballelsker tårer i øynene.