BAMSESKO: Metta World Peace vil bytte navn til «The Panda Friend» og spille med bamsesko når sesongen starter i Kina.
BAMSESKO: Metta World Peace vil bytte navn til «The Panda Friend» og spille med bamsesko når sesongen starter i Kina.

Nå skal World Peace spille med bamsesko

Den tidligere NBA-stjernen vil vise seg som en «pandavenn» når han spiller i Kina.

Metta World Peace er litt av en skrue.

En gang i tiden het han Ron Artest og var en av NBAs mest beryktede bråkmakere. I 2004 var han hovedmannen i en av basketligaens største skandaler. 

Den gangen spilte han for Indiana Pacers, og i en kamp mot Detroit Pistons havnet han i klammeri med Ben Wallace. En tilskuer kastet en colaboks på Artest, og da var det hele i gang. Han hoppet opp på tribunen og begynte å slåss med Pistons-fansen. Flere spillere ble involvert.

Ba om fri etter å ha promotert plate
NBA valgte å utestenge Artest for resten av sesongen uten lønn. I alt sto han over 86 kamper. Det er den strengeste straffen noen har fått for en kamprelatert episode.

Men den eksentriske basketballspilleren har et enda lenger rulleblad. Han har vært utestengt for å ha knust et tv-kamera i sinne og for å ha kranglet med Miami Heat-trener Pat Riley.

Samme sesongen som bråket mot Pistons, ble han utestengt av Pacers-trener Rick Carlisle etter at han hadde bedt om en måneds ferie fordi han var sliten etter å ha brukt så mye tid på å promotere platen til bandet Allure, som ble gitt ut av Artests eget plateselskap.

BRÅK: Ron Artest måtte holdes unna Pistons-fansen av lagkamerat Austin Croshere og assistenttrener Mike Brown. Bråket endte med at Artest fikk NBAs hardeste straff noensinne.(AP Photo/Duane Burleson, File)
BRÅK: Ron Artest måtte holdes unna Pistons-fansen av lagkamerat Austin Croshere og assistenttrener Mike Brown. Bråket endte med at Artest fikk NBAs hardeste straff noensinne.(AP Photo/Duane Burleson, File)

I 2007 ble han arrestert og dømt til 20 dager i fengsel for for ordensforstyrrelser.

Han har også innrømmet at han hadde en flaske Hennessy cognac i garderobeskapet sitt da han spilte for Chicago Bulls, som han drakk av i pausen av kampene.

Og han har stilt på trening i badekåpe og ingenting annet. Da han var gjest på Jimmy Kimmel Show, fant han ut at det var like greit å bare stille i boksershorts.

Metta World Peace
I 2011 bestemte Artest seg for å bytte navn.

– Navnebyttet var ment som inspirasjon og for å bringe ungdom fra hele verden sammen, sa han.

Og navnet Metta World Peace er kanskje ikke helt betegnende for Artests karriere på basketballbanen.

Metta er fornavnet, og er buddhistisk og skal bety «kjærlighet og vennlighet til alle», mens etternavnet World Peace neppe trenger noen oversettelse.

Pandavenn
Men nå er veteranen i gang igjen. Etter at det ble klart at han skal spille for kinesiske Sichuan Blue Whales den kommende sesongen, bestemte han seg for et nytt navnebytte.

«Jeg endrer navnet mitt for Kina denne sesongen!!!! Dere kommer til å elske det», skrev han på Twitter.

Og navnet han planlegger å spille under i Kina er «The Panda Friend».

Ikke nok med det. Når Artest/World Peace/Panda Friend først går inn for noe, så gjør han det med stil.

Han har designet sin egen skokolleksjon, med pandahode og ører. Disse planlegger han å spille med.

En ting kan i hvert fall sies. Det er aldri kjedelig med Ron Artest / Metta World Peace / The Panda Friend.