Selv om både den forrige og nåværende regjering lovet å rydde opp i problematikken, blir det ikke færre fattige i Norge.

Tvert om mener frivillighetsorganisasjonene som stadig ser et økende antall personer bruke tjenester som mathenting, tilbud om trening, gratis klær og en hårklipp om det behøves.

Toppen av et isfjell 

Tall viser at det fortsatt er sju prosent av Norges befolkning som er fattige. Det er over 360.000 menn kvinner og barn. 

– Vi opplever en økende fattigdom i Norge, og enda tror vi at vi bare ser toppen av et isfjell, sier Olaf Lande som er prosjektleder ved Sammen om Nøden, en frivillig organisasjon i Grimstad. 

Se reportasje øverst i artikkelen!

HÅRKLIPP: Tom Rune Andreassen både klipper seg og trener når han er innom Sammen om Nøden i Grimstad. Foto: Morten Torjussen, TV 2.
HÅRKLIPP: Tom Rune Andreassen både klipper seg og trener når han er innom Sammen om Nøden i Grimstad. Foto: Morten Torjussen, TV 2.

Fattigdom betyr ikke bare mangel på mat. Helse og velvære er et gode mange ikke har råd til.

Derfor tilbyr Sammen om Nøden blant annet gratis frisørtimer, fysioterapi, fotpleie og ikke minst trening. Men for å kunne tilby dette kreves pengestøtte fra staten. 

Lovprist på Stortinget

Organisasjonen har vært lovprist på Stortinget og fått økonomisk støtte gjennom Helsedirektoratet. Likevel får de ikke pengene de trenger. 

– Vi søkte om 2,2 millioner kroner, og fikk 1,76. Da må vi skjære ned på vår virksomhet, sier Lande.

Flere som i dag trenger og benytter seg av tjenestene, måtte tatt til takke med færre måltider og tøffere prioriteringer i hverdagen.

– Da hadde det ikke blitt middag hver dag i alle fall til meg og datteren min, sier Evita Himberg Jørgensen til TV 2.