Supersponsor gir Johaug to mill i året ut karrieren

Østerriksk flysponsor forlenger med Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvitfjell (TV 2): Therese Johaug kan smile hele veien til banken. Ja, faktisk tur-retur banken, for skiessets bankkonto er hyggelig lesning.

Alle skiessets sponsorer fortsetter og det betyr også at hennes største sponsor, Map Jet, fra Østerrike blir med.

– Avtalen er på det nærmeste klar for undertegning, sier Johaug.

Les også: Østerriksk sponsor falt pladask for «Therese aus Norwegen»

– Det er helt vilt

Peter Fiers, som eier Map Jet, «falt for» Johaug da hun ble verdensmester i Holmenkollen i 2011. Østerrikeren mente hun var en perfekt ambassadør for flyselskapet og har etter det sponset henne med omlag to millioner kroner i året. Og ambassadør-oppdraget har ikke vært spesielt krevende, det innbærer kun at Map Jet får bruke bilde av Therese Johaug på sin nettside.

– Dette er jo en helt fantastisk eventyrhistorie, tenk at han ble min sponsor ved en tilfeldighet, det er helt vilt. Peter Fiers er skikkelig ivrig og virkelig interessert i langrenn, og han har lovt å være med så lenge jeg går på ski, forteller Therese Johaug til TV 2.

Fiers bekrefter at han er med så lenge Johaug har ski på beina.

– Det stemmer at jeg vil fortsette samarbeidet med henne og teamet hennes, og at det ikke er noen tidsgrense. Jeg er sikker på at det vil være en vinn-vinn-situasjon for oss begge. Det er definitivt veldig interessant for meg, for VM i 2019 vil være i Østerrike, og jeg er helt sikker på at det vil være en ekstraordinær hendelse, sier Fiers.

– Har perset

Da TV 2 var med på landslagets rulleskiøkt opp Kvitfjell på onsdag, imponerte Johaug.

Det er ikke rart, for hun har forbedret seg på det meste.

– Jeg har perset på styrke. Pullover, hangups og de generelle styrkeøvelsene vi har testet i. Jeg har tatt et lite steg teknikk- og styrkemessig. Jeg kjenner at jeg får mer kraft av det jeg gjør, at det ikke er en hjulvisp som går, sier Johaug.