KAN MISTE PREMIEPENGER: Liverpool - her ved Mario Balotelli, Steven Gerrard og Daniel Sturridge - etterforskes av UEFA. FOTO: SCANPIX
KAN MISTE PREMIEPENGER: Liverpool - her ved Mario Balotelli, Steven Gerrard og Daniel Sturridge - etterforskes av UEFA. FOTO: SCANPIX

Liverpool kan miste Mesterliga-penger

 The Reds etterforskes for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool er én av flere klubber som nå blir etterforsket av UEFA for brudd på de såkalte Financial Fair Play-reglene. 

Det melder UEFA torsdag ettermiddag.

Nyheten har vært omtalt i britiske medier i flere dager, men det er først nå at UEFA har bekreftet saken.

Liverpool er - sammen med klubber som Monaco, Inter og Roma - blitt bedt om å gi ytterligere informasjon om sin økonomi.

– Disse klubbene må levere ytterligere informasjon i oktober og november. Deretter vil en ny dialog gjøres og tiltak eventuelt treffes, melder UEFA.

Rodgers er ikke bekymret

Liverpool-manager Brendan Rodgers frykter ikke for eventuelle konsekvenser av etterforskningen.

– Dette er åpenbart noe styret må ta seg av, men vi er komfortable med situasjonen, for vi er tilhengere av økonomisk fair play. Det er en prosess som pågår i klubben, sier han, ifølge The Guardian.

Klubber som Manchester City og PSG er tidligere blitt straffet heftig med bøter for brudd på FFP-reglene. Liverpool skal imidlertid ikke risikere å få en direkte smekk på pungen i første omgang.

Det kan heller være snakk om å holde tilbake Mesterliga-pengene. Straffen kan likevel utvides hvis UEFA finner grunn til det.

Ligger an til underskudd

Fem klubber har allerede fått sine Mesterliga-penger lagt på is: Bursaspor, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Buducnost Podgorica og Ekranas.

Liverpool gikk vel 500 millioner kroner i minus i 2012/2013-sesongen, og rundt 400 millioner kroner i minus i de ti foregående månedene.

Rødtrøyene skal angivelig ha gått underskudd også forrige sesong, men klubben håper å unngå straff ved å skrive av store deler av summen til den kommende utbyggingen av Anfield.