TRUSLENE VAR IKKE EKTE: FN-ambassadør Emma Watson holdt en rørende tale til FN-panelet i helga. I etterkant kom trusler om lekkasje av nakenbilder, men de viste seg å ikke være ekte. Foto: AFP/ Miguel ROJO
TRUSLENE VAR IKKE EKTE: FN-ambassadør Emma Watson holdt en rørende tale til FN-panelet i helga. I etterkant kom trusler om lekkasje av nakenbilder, men de viste seg å ikke være ekte. Foto: AFP/ Miguel ROJO

Emma Watson-nakentrussel var PR-stunt

En kampanje som ønsker å stoppe nakenlekkasjene sto bak truslene mot Harry Potter-stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helga talte Harry Potter-stjerne Emma Watson med dirrende stemme til FN-panelet for å fremme kvinners rettigheter og lansere FNs nye #HeForShe-kampanje.

Hun dro fram personlige erfaringer i talen sin, og trakk blant annet fram at hun selv ble brukt som et sexsymbol av mediene allerede som 14-åring.

Tirsdagen kom meldingene om at Watson ville bli den neste kjendisen som skulle blottlegges for omverdenen på den populære bildedelingssiden 4chan, som en hevn mot feministtalen. Hackere påsto å ha tilgang til nakenbiler av stjerna, og på siden EmmaYouAreNext.com startet en nedtelling til bildene skulle offentliggjøres.

Vil stenge 4chan

Da nedtellingen var over, viste det seg imidlertid at det hele var et stunt. Istedenfor de kontroversielle bildene av Emma Watson, fikk vi se et bilde merket med "Steng ned 4chan".

Kampanjen var det byrået Rantic som sto bak, i samarbeid med kjendisverdenen. 

– Vi har blitt hyret av kjendisbyråer for å rette søkelys mot disse ekle hendelsene. Nakenlekkasjene de siste to månedene har vært en invasjon av privatlivet, og dette er en klar indikasjon på at internettet trenger sensur, skriver Rantic.

Ville ikke lagt ut bilder av Watson

Rantic tar dermed opp kampen mot det populære bildeforumet, der tusenvis av bilder deles av anonyme brukere som ikke trenger å registrere seg noe sted.

Mange 4chan-brukere har også gått ut og sagt at de ikke ville lekket bilder av Emma Watson, og at de støtter Watsons balanserte feminisme.