Oilers' stortalent (17) hylles: – Ligger et hakk foran de fleste andre

TV 2-ekspert, Oilers-treneren og lokalavisen hyller Rudolfs Balcers etter Bern-bragden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oilers sto for en enorm bragd da Bern ble slått 2-0 på bortebane i Champions Hockey League tirsdag.

En av de som hylles er det latviske stortalentet Rudolf Balcers (17), og forwarden svarte med en mesterlig oppvisning da han fikk sjansen.

– Jeg visste han var bra, for jeg har sett ham litt før. Men at han hadde det nivået viste mot Bern inne, det trodde jeg ikke. Det sier litt om bredden i troppen til Oilers. Det gjør ikke noe om en av gutta har en litt dårlig dag, når du kan sette inn en slik spiller som går inn og dominerer på dette nivået. Jeg tror nok Thoresen kommer til å la ham få litt istid i Get-ligaen også, sa hockyekspert Geir Hoff i TV 2-studio.

«Fikk sitt endelige gjennombrudd»

Også i lokalavisen omtales unggutten i svært flatterende ordelag:

«Det 17 år gamle stortalentet fikk sitt endelige gjennombrudd i Bern. Mot god europeisk motstand viste han fram teknikken, skøytingen og overblikket som gjør ham til den mest spennende spilleren som noen gang har vært innom Oilers-systemet. I rekke med Christian Dahl-Andersen og Mathias Trettenes lekte Balcers seg med langt mer meritterte motstandere. Spørsmålet er hvor lenge Oilers klarer å beholde stortalentet», skriver Aftenbladet.no.

– Ligger et hakk foran de fleste andre

Da Oilers landet i Stavanger onsdag pratet TV 2 med trener Petter Thoresen. Han mener Balcers store fortrinn er at han har et hockeyhode.

– Han har utrolig mye hockey i seg. Han har ferdigheter både med skøyter og kølle, og han skjønner spillet utrolig godt. Han ligger et hakk foran de fleste andre med å se og skjønne spillet. Det er en spiller vi kommer til å få mye glede av, sier Thoresen til TV 2.

Er du god nok, er du gammel nok

For han var det veldig enkelt å gi 17-åringen sjansen i det viktige oppgjøret.

– Ja, det var kjempelett. Det spiller ingen rolle hvor gammel du er, hvis du er god nok. Det er moro for oss å slippe til en unggutt, sier Oilers-treneren.

– Hvor mye vil vi se til ham denne sesongen?

– Det vil prestasjonen hans avgjøre. Av og til går det litt opp og ned med unge gutter, men jeg har stor tro på at han den driven og konsentrasjonen som kreves for å ta plass på laget fremover,

Balcers selv er kledelig beskjeden etter å ha imponert alle.

– Kampen var som de andre kampene. Vi visste hvordan motstanderen kom til å være, så jeg gikk ut på isen og gjorde det jeg skulle gjøre, sier 17-åringen til TV 2.