RASISMEPROTEST: Chris Samba - her avbildet under tiden i QPR - nektet å fullføre mandagens seriekamp for Dinamo Moskva. FOTO: SCANPIX
RASISMEPROTEST: Chris Samba - her avbildet under tiden i QPR - nektet å fullføre mandagens seriekamp for Dinamo Moskva. FOTO: SCANPIX

Tidligere Premier League-stjerne nektet å spille etter rasismerop

Chris Samba nektet å komme på banen etter pausen.

Dinamo Moskva-spilleren Chris Samba fikk nok av rasismeropene i russisk fotball og nektet å fullføre mandagens lokaloppgjør mot Torpedo.

Den tidligere Blackburn- og QPR-spilleren skal ha blitt hetset av Torpedo-fansen i 1. omgang, og ble værende i garderoben etter hvilen.

Dinamo-ledelsen meldte først at fraværet skyldtes en skade, men klubbens visepresident Gennady Soloviev bekrefter nå det var på grunn av de rasistiske ropene.

– Jeg kan bekrefte at Samba ble opprørt over ropene fra Torpedo-fansen og ønsket ikke å spille 2. omgang. Derfor ble han byttet ut, sier han, ifølge Mirror.

Episoden er ikke den første Samba har vært utsatt for i Russland. I 2012 fikk han en banan i ansiktet av en Lokomotiv Moskva-fan.

Det russiske fotballforbundet har varslet at de vil undersøke hendelsen.

Torpedo kan risikere en streng straff for episoden. Forrige sesong ble CSKA Moskva straffet med en delvis avstengt stadion etter rasismeepisoden mot Manchester City-stjernen Yaya Toure.