Lammeskank

Med mandelpotetpurè og rødvinssaus

Saftig og velsmakende lammeskank med tilbehør. Foto: TV 2
Saftig og velsmakende lammeskank med tilbehør. Foto: TV 2

Kari Innerå var stand-in for Wenche i dag.
Hun er til vanlig daglig leder, og kjøkkensjef, på restauranten CRU Vin og Kjøkken i Oslo.
La deg friste av lammeskank og mandelpotetpurè du også!

Dette trenger du:

4 stk lammeskanker
1 løk
1 laurbær
10 pepperkorn
vann/kraft

Kutt løken i båter, legg skankene og løk, laurbær, pepper i en passende kjele.
Hell over vann/kraft til det dekker.

Trekkes i ca 1,5-2 timer til kjøttet slipper benet.
Alternativt kan man sette skankene i ovnen, i en kjele med lokk,
på 160 grader i ca 3 timer.

Mandelpotetpuré:

12-14 stk store mandelpoteter
1 dl melk
1 dl fløte
30 g smør
3 fedd hvitløk
salt

Skrell hvitløk og mandelpotet, kutt den i mindre biter, ha melk, fløte og smør i en kjele og la det trekke til det blir god smak av hvitløken.
Kok mandelpotetene møre i vann, sil av vannet og la de dampe godt av.
Krakk potetene, gjerne med en ballongvisp, hell den varme melken, litt av gangen i midten av potetgryten, rør om, så du får en glattest mulig purè.
Smakes til med salt, rett før servering.

Rødvinssaus:

2 dl rødvin
5 dl oksekraft/ lammekraft
4 ss kaldt smør
salt/pepper

Kok rødvinen inn til en tredjedel.
Hell over kraften, og la det kok inn til det halve.
Pisk inn smøret før servering og smak til med salt og pepper.