Her er historiens villeste straffesparkkonkurranser

Liverpools 14-13-seier over Middlesbrough blekner mot disse kampene.

Liverpool-Middlesbrough 2-2, 16-15 etter straffekonk

30 straffespark måtte til for å kåre en vinner i mellom Liverpool og Middlesbrough i ligacupens tredje runde tirsdag.

Da Albert Adomah skjøt utenfor påfølgende Susos scoring på lagenes 15. forsøk fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen var kampen over med det utrolige resultatet 14-13.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst, og hele straffekonken nederst i saken.

Verken 30 straffespark eller 14-13 er rekordsifre i straffesparksammenheng, viser en oversikt The Guardian har satt sammen.

48 straffespark

Den straffesparkkonkurransen med mest skudd fra ellevemeteren skjedde i den namibiske cupfinalen i 2005. Det tok 48 straffespark for å kåre en vinner mellom KK Palace og Civics.

Mens både Liverpool og Middlesbrough var treffsikre, kun Raheem Sterling og Patrick Bamford bommet før Adomahs skjebnesvangre miss, kan man ikke si det samme om de namibiske topplagene.

På de 48 straffesparkene ble det scoret bare 33 ganger. KK Palace vant 17-16.

– Vi tenkte ikke på at det var en rekord, men jeg er veldig stolt, sa Titus Kunamuene i det namibiske fotballforbundet til CNN i 2010.

– Men, egentlig, da kampen var over var alle mer lettet enn noe annet.

29 straffetreff på rad

Treffsikre var det imidlertid i Hampshire Senior Cup i 2013, da Brockenhurst vant 15-14 mot Andover. 29 straffekonktreff på rad var ny verdensrekord.

Andovers Claudio Herbert ble synderen til slutt.

– Jeg var opprømt, men nervøs. Jeg tenkte bare «Å nei, dette kommer til å være på TV. Jeg kommer til å bomme på en straffe som blir sendt på TV», sa Herbert til BBC.

Den tidligere rekorden på 27 var fra Johnstone's Paint trophy i 2011 da Dagenham & Redbridge slo Leyton Orient 14-13.

– Det så ikke ut til at noen skulle redde. Det var vårt førstevalg som straffetaker som bommet. Det er han man ville veddet på at skulle treffe, sa Leyton Orient-manager, nå Cardiff-aktuelle, Russel Slade.

Ukeslang straffekonk

Den lengstvarende straffekonken i tid er imidlertid fra Zebians mot Harlem Bombers i Dominician Nations Cup i 2002. 

Dommeren gjorde en regnefeil og erklærte feilaktig at Bombers hadde vunnet etter at de hadde tatt elleve straffer den 29. september. Etter kampen klaget Zebians på avgjørelsen og fikk medhold.

En uke seinere, den 6. oktober, fortsatte straffekonkurransen - den vant Zebians, men det nøyaktige sluttresultatet er noe usikkert.

Avbrøt straffekonkurransen

I den franske cupkampen mellom Obernai og Wittelsheim i 1996-1997 kunne de ha gått for en verdensrekord, men etter 40 straffer og 15-15 i straffer avbrøt dommerne kampen ettersom de hadde dårlig lys på stadion.

Obernai ble dømt videre, ettersom de var det lavest rankede laget, og at terminlisten var full.

– Strålende kvalitet

Men tirsdag kveld handlet alt om det som skjedde på Anfield.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers roste begge lagenes straffetakere etter dramaet.

– Det var strålende kvalitet på straffesparkene, begge lagene beholdt fatningen og vi er selvsagt svært fornøyd med å gå videre, sa Rodgers etter kampen.

Middlesbrough-sjef, og tidligere Real Madrid-spiller, Aitor Karanka synes ikke å mene at straffesparkkonkurransen var noe spesielt.

– Dette har jeg opplevd mange ganger, det er fotball. Det viktigste for meg er at jeg ikke hadde nok ord til å takke spillerne med, de var fantastiske. Alt var fantastisk, bortsett fra vår siste straffe, sa Karanka.