TOK SITT EGET LIV: Tidligere San Diego Chargers-running back Paul Oliver. (AP Photo/Denis Poroy, File)
TOK SITT EGET LIV: Tidligere San Diego Chargers-running back Paul Oliver. (AP Photo/Denis Poroy, File)

Familien saksøker NFL etter spillerens brutale selvmord

Konen og sønnene til Paul Oliver hevder idrettsrelaterte hjernerystelser var grunnen til at 29-åringen tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået Associated Press melder at familien til Paul Oliver saksøker NFL etter at den da 29 år gamle running backen tok sitt eget liv i fjor.

I søksmålet hevder familien at de mange idrettsrelaterte hjernerystelsene til slutt førte til Olivers selvmord.

Utover det å miste sin kjære var Paul Olivers dødsfall særlig traumatisk for familien fordi han tok sitt eget liv ved å skyte seg foran konen og barna.

29-åringen hadde pådratt seg permanente hjerne- og hodeskader gjennom sine år som NFL-spiller, noe som igjen førte ham inn i en depresjon. 

Som en følge av skadene led nemlig Oliver av humørsvingninger, hukommelsestap og plutselige utbrudd av sinne.

I tillegg til NFL er klubbene Oliver spilte for (San Diego Chargers og New Orleans Saints) samt en bedrift som selger hjelmer til amerikansk fotball saksøkt av familien.

I søksmålet heter det at NFL oppfordrer spillere til å se bort fra konsekvensene av voldsomme hodesmeller og at de glorifiserer brutaliteten og villskapen i amerikansk fotball.

Søksmålet er ikke det første den amerikanske fotball-ligaen får mot seg av grunner som dette. Tidligere har NFL foreslått et 765 millioner dollars (4,8 milliarder kroners) forlik i ulike hjernerystelses-søksmål som totalt kan inneholde tusenvis av utøvere.

Tidligere denne måneden kom ligaen selv med opplysninger om at nær 30 prosent av tidligere toppspillere har utviklet hjerneskader.