SLOSSKAMP: Kampen ble overskygget av tribunebråk. Nå vil Jan Tore Kjær undersøke overvåkningsbildene for å kunne utestenge bråkmakerne. Foto: Torstein Wold/TV 2
SLOSSKAMP: Kampen ble overskygget av tribunebråk. Nå vil Jan Tore Kjær undersøke overvåkningsbildene for å kunne utestenge bråkmakerne. Foto: Torstein Wold/TV 2

Tribunebråk på VIFs CHL-kamp

Nok et hederlig CHL-tap for Vålerenga, men VIF-supportere overskygget kampen på isen med slossing på tribunen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karlstad (TV 2): Lite annet enn æren å spille for Vålerenga etter fire tap på fire kamper for Vålerenga i Champions Hockey League, men etter den svakeste sesongstarten på ti år med tre poeng på fire kamper var det et revansjesugent norsk lag som gikk på isen i Karlstad.

Vålerenga tok ledelsen etter bare to minutter ved Tobias Lindstrøm i overtall, men som i flere CHL-kamper rotet Shampos menn bort ledelsen og Färjestad tok hjem en 4-1-seier på hjemmeis. 

– Vi leder 1-0 og får kampen dit vi vil. Vi gjør en veldig bra 1. omgang og vi gjør en veldig god 2. omgang. Dessverre er det noen personlige feil som gjør at dem får et straffeslag. Resultatet kunne vært annerledes hvis vi kunne gått av etter 2. periode med ledelse, forteller Vålerenga-trener, Espen Knutsen, til TV 2 etter kampen.

Tribuneslåssing blir straffet

Dessverre skapte tribunebråk fra tilreisende Vålerenga-supportere en negativ ramme rundt kampen. Etter det TV 2 har fått opplyst skapte utbrytergruppene Isko Boys og Ultrasbussen bråk allerede på vei til Karlstad, og når de kom til arenaen ble det ikke bedre.

TRIBUNEBRÅK: Her bryter det ut full slosskamp mellom Vålerenga-supporterne. Foto: Torstein Wold.
TRIBUNEBRÅK: Her bryter det ut full slosskamp mellom Vålerenga-supporterne. Foto: Torstein Wold.

Det brøt på ny ut slåsskamp mellom gruppene, og det svenske politiet måtte roe ned de norske supporterne. Dette skal dreie seg seg om en eldre krangel som blusset opp får TV 2 opplyst. 

- Vi tar jo sterk avstånd fra det som har skjedd her i kveld selvslagt, og de vi klarer å identifisere vil vi utestenge. Det er jo rimelig nytt at de har begynt å slåss internt, men vi jobber knallhardt med å forhindre dette i Vålerenga hockey og i fotballen, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til TV 2. 

Han vil nå be Färjestad om bilder fra opptøyene. 

- Vi kommer til å be om en kopi av overvåkningsbildene fra arenaen så vi forhåpentligvis klarer å identifisere noen. Vi har vært steinharde på sånn oppførsel tidligere, og det kommer vi også til å fortsette å være, understreker Kjær. 

- Bør tas tak i supporterkulturen

Espen Knutsen tar også avstand fra bråket. 

– Det er trist å høre det. Vi kommer til en veldig fin klubb og blir godt tatt i mot her. At sånt skjer her er veldig uheldig, men ser en positivt på det er det bra at de slåss med hverandre og at det ikke har gått ut over noen andre, forteller Knutsen til TV 2. 

– Dette har skjedd før med utbrytergrupper fra Vålerenga, bør det tas tak i supporterkulturen rundt klubben?

– Ja, hvis dem oppfører seg slik, er det ikke bra for Vålerenga som klubb. Vi er ikke glade for slike ting, avsluttet Vålerenga-treneren.

En person pågrepet

Før slåssepisoden fyrte i tillegg Isko Boys opp bengalske lys på tribunen, noe som straffes med bøter og utkastelse i en vanlig seriekamp i Sverige. Det er heller ikke tillatt under CHL-kamper, og etter det TV 2 får opplyst av Färjestads sikkerhetssjef Tobias Anderberg ble en person pågrepet for bruk av pyrobluss. 

Bråket roet seg etter første periode, men Anderberg bekrefter at det vil bli oversendt en rapport til CHL på hendelsen og at Vålerenga må forberede seg på en reaksjon etter bruken av bengalske lys. 

Straffe snudde kampen

Färjestad måtte vinne dagens kamp mot Vålerenga for å fortsatt ha et lite håp til avansere som beste toer etter fem poeng på fire kamper i Champions Hockey League, og etter halvspilt midtperiode fikk vertene straffe etter brutal behandling av Joakim Rohdin fra Erik Follestad Johansen. 

Steffen Søberg reddet den opprinnelige sjansen, men på straffen fra Jakub Klepis var han sjanseløs. Ble dratt helt ned i høyre hjørne. Sterk straffe av Klepis og 1-1. Det var etter et større trykk fra Färjestad der Søberg viste VM-takter og vartet opp med et par klasseredninger. 

Färjestad fikk tenning etter scoringen, men et hardarbeidende Vålerenga holdt 1-1 til endt midtperiode. 

Vålerenga startet siste periode i undertall etter en utvisning på Filip Gunnarsson, og etter bare minuttet spilt av de siste 20 utnytter vertene det. Anton Hedman sørget for en 2-1-ledelse, og Rhodin sørget for en 4-1-seier - til tross for store VIF-sjanser på tampen. Men med overtidsseier for Zurich over Vienna Capitals blir det uansett tungt for Färjestad å avansere som beste toer fra gruppa.