FÅR MULIGHETEN I CARDIFF: Ravel Morrison blir lagkamerat med Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem de neste ukene. FOTO: SCANPIX
FÅR MULIGHETEN I CARDIFF: Ravel Morrison blir lagkamerat med Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem de neste ukene. FOTO: SCANPIX

Urokråka Morrison leies ut igjen

– Det er på tide å få spilt noe fotball, sier det skandaleombruste stortalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Hams omstridte stortalent Ravel Morrison leies på nytt ut til en Championship-klubb. Tirsdag bekreftet unggutten at han skal spille for Cardiff de neste tre månedene.

– Jeg er glad for å få et tre måneder langt låneopphold hos Cardiff. Det er på tide å få spilt noe fotball igjen, skrev han på sin Twitter-profil.

Morrison var siste halvdel av forrige sesong på utlån hos Queens Park Rangers, og var tidvis gnistrende for London-klubben.

Har kun fått to innhopp

21-åringen hadde nok håpet å kjempe om en plass hos West Ham denne sesongen, men har kun fått to innhopp så langt.

Morrisons innsats på banen har imidlertid ikke vært det som har skapt overskrifter den siste tiden. Og slik har det vært i flere år.

Den tidligere Manchester United-spilleren er nemlig skandaleombrust med en rekke utenomsportslige episoder bak seg de siste årene.

I januar neste år må Morrison blant annet møte i retten etter beskyldninger om at han skal ha truet ekskjæresten med å kaste syre i ansiktet hennes, samt å få henne drept.

Han er også siktet for overfall på to kvinner i Manchester i sommer

Ferguson fikk nok

Morrison var i sin tid regnet som ett av de mest lovende United-talentene i moderne tid, men fikk kun tre kamper for storklubben. Det utenomsportslige hendelsene ble for mye å svelge unna for daværende United-manager Sir Alex Ferguson.

Morrison ble derfor solgt til West Ham i 2012, og har glimtvis vist frem sitt stjernepotensiale hos The Hammers. Spesielt høsten 2013 var han tilnærmet ustoppelig for West Ham i Premier League.

Da trodde og håpet TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt at problemene endelig var over for Morrison.

– Han er et skikkelig problembarn, og en som de rett og slett ga opp. Det var så mye greier. Han ble stoppet i en bil med kamerater og det var både stoff og våpen. Han fikk advarsel av politiet da han var 15 for å ha gått til angrep på sin egen mor, sa den tidligere landslagskeeperen etter Morrisons storkampen mot Tottenham.

– I kamper for Manchester United på ungdomsnivå truet han medspillere med «gangland killings». Det var på det nivået. Så de sendte ham avgårde og sa at det var for mye for dem, fortalte Thorstvedt.