– Det er mulig at United må benke flere av sine offensive stjerner

TV 2s ekspert mener at United er så svake defensivt at van Gaal kanskje må «ofre» en offensiv stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - West Ham lørdag kl 16:00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Fraløpt, på etterskudd, for svake i duellspillet og for sene i press. Manchester United raknet fullstendig da seieren tilsynelatende var sikret mot Leicester.

Riktignok hadde de ikke dommeren på sin side, men på en halv omgang slapp de inn fire mål og gikk fra 3-1-ledelse til 3-5-tap.

I videoen øverst ser du et utdrag av Uniteds mange tapte dueller, manglende struktur og til slutt: totale kollaps.

Total kollektiv svikt

TV 2s ekspert Claus Lundekvam er, av naturlige årsaker, svak for godt forsvarsspill. Den tidligere stopperkjempen rister på hodet når han ser videoen.

– Dette er hårreisende å se på. Det er ikke dårlige fotballspillere vi ser her, men relasjonene dem i mellom er knapt nok til stede. Alle kan tape dueller, men her er det åpenbart en mangel på referansepunkter bakover på banen, kommenterer Lundekvam.

Lundekvam ønsker å se Manchester United i toppen, men har vanskelig for å se hvordan storklubben kan konkurrere om tittelen når ikke forsvaret ser bedre ut.

– Dette er så uorganisert som det får blitt. Leicester er godt organisert og setter et kollektivt press som de klarer å gjennomføre. United blir til sammenligning løpende mellom i etablert forsvar, uten at de vet hvordan de skal stå i forhold til hverandre. Når de kommer fremover mangler de offensiv markering og blir sårbare på kontringer.

– Mulig at stjernespillere må ofres

Louis van Gaal pekte på kollektivets fall etter kollapsen, noe Lundekvam også er enig i. TV 2s ekspert er samtidig kritisk til spillergruppen van Gaal har satt sammen.

– Det hele koker ned til kvalitet. De mangler en tydelig leder i forsvaret, som Stam, Ferdinand og Vidic. De mangler også en type som Roy Keane eller Paul Scholes på midtbanen. Spillere som kan ta ansvar enten det er rent fysisk eller mer taktisk.

Hvordan går så United videre etter fiaskoen?

Det er spørsmålet mange stiller seg. TV 2s eksperter friskmeldte United uken før, men nå er de mer usikre.

Claus Lundekvam mener at en løsning ironisk nok, med tanke på de store signeringene, kan være å ofre Falcao eller van Persie.

– Kanskje har de ikke råd til å bruke Falcao og van Persie samtidig. Juan Mata blir en luksusspiller i denne sammenheng. Det er mulig at de må sette stjernespillere på benken for å gjenvinne kontrollen defensivt, konkluderer Lundekvam, og sikter til en større tilstedeværelse på midtbanen.

Lørdag venter West Ham på Old Trafford. Der trenger Manchester United sårt en seier.