DRØMMESTART: Paderborn-spillerne Moritz Stoppelkamp og  Elias Kachunga har hatt god grunn til å juble denne høsten. FOTO: SCANPIX
DRØMMESTART: Paderborn-spillerne Moritz Stoppelkamp og  Elias Kachunga har hatt god grunn til å juble denne høsten. FOTO: SCANPIX

Sjokklaget som topper Bundesliga

– Vi skal kjempe, spytte, bite og klore, lover miniputten Paderborn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før starten på inneværende Bundesliga-sesong var det mest snakk om lag som Bayern München, Dortmund, Schalke og Leverkusen i kampen om topplassene.

Veldig få - om noen - nevnte nyopprykkete Paderborn som en mulig tittelutfordrer. Likefullt, den vesle klubben fra Nordrhein-Westfalen topper likevel tabellen etter fire serierunder. Og det i sin første Bundesliga-sesongen noensinne.

Det er selvsagt bare spilt fire kamper, og sesongen er veldig lang. Men blåtrøyene har uansett overgått alle forventninger. 

– Det er en drøm

To seirer og to uavgjortkamper er fasiten så langt. Triumfene var solide 3-0 borte over Hamburg og 2-0 hjemme mot Hannover i helga. Paderborn innehar dermed åtte poeng - like mye som både Mainz, Hoffenheim og Bayern München - men troner på topp på bedre målforskjell.

I Paderborn maner man likevel til nøkternhet.

– Det er drøm at vi er ubeseiret etter fire kamper, men ingenting har endret seg i planene våre. Alt vi tenker på er å beholde plassen, sa trener André Breitenreiter etter helgens seier.

Og nettopp fornyet Bundesliga-kontrakt til våren vil uansett være en prestasjon.

Ikke bare er Paderborn Bundesliga-debutanter - og mangler dermed erfaring på å drive en fotballklubb på øverste nivå i Tyskland. De har også en av de minste stadionene, beskjedne (i Bundesliga-sammenheng) 50 millioner kroner i budsjett, kun én treningsbane og ingen speidere som er tilknyttet klubben.

Til sammenligning skal Bayern München angivelig ha 1,4 milliarder i lønnsbudsjett denne sesongen. I sommer hentet de spillere for 407 millioner kroner alene.

Det er også verdt å nevne at Paderborn seinest spilte på nivå tre i Tyskland for bare fem år siden.

Eks-kriminell og tidligere hjemløs

Klubben har heller ingen store stjerner. Derimot har de spillere som eks-kriminelle Süleyman Koc - som har sonet fengselsdom for ran - og backveteranen Daniel Brückner, som tidligere var hjemløs.

Kanskje nettopp derfor har en av kjennetegnene ved laget denne sesongen vært altoppofrende innsats og guts, samt svært høyt press og aggressiv stil.

– Vi skal kjøre på og kjempe, spytte, bite og klore, sa spiss Moritz Stoppelkamp før sesongen.

Samme mann satte for øvrig Bundesliga-rekord da han scoret fra 82,3 meters hold (!) i helgens kamp mot Hannover.

Guardiola: – De har ingenting å tape

Tirsdag kveld venter likevel Bayern München på bortebane. Oddsen er svært lav for hjemmeseier, men tro ikke at Bayern-trener Pep Guardiola forventer en enkel seier.

– De har ingenting å tape, og kommer derfor til å være svært aggressive igjen, sa spanjolen på pressekonferansen før kampen.

Paderborn-trener Breitenreiter har uansett troen på en ny opptur for miniputtene.

– Vi reiser ikke til München for å ta bilder sammen med verdensmesterne, for å si det sånn, sier han bestemt.

– Jeg har troen på at vi ikke reiser hjem derfra med null poeng, legger klubbpresident Wilfried Finke til.