Grillet dåhjort med trøffelpasta.
Grillet dåhjort med trøffelpasta.

Daniél Rougé Madsens oppskrift på grillet dåhjort med trøffelpasta

Her er oppskriftene fra «Helt vilt»-programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stig Henrik Hoff og kokken Danièl Rougè Madsen reiste over grensen til Sverige for å jakte på dåhjort.

I et nydelig vinterlandskap bevegde de seg ut til en av de mest nervepirrende jaktsituasjonene de noen gang har opplevd. 

Lokalhelten Magnus Samuelsson, gårdsgutten som har vunnet tittelen verdens sterkeste mann, var turens gjest.

Nedenfor ser du alle oppskriftene fra programmet.

Skjeve tårnet i Kisa (smørgåstorta).
Skjeve tårnet i Kisa (smørgåstorta).

Skjeve tårnet i Kisa (smørgåstorta)

Bunn: 2 stk. svenskt rundt brød, skorpe kuttet av. Kuttet til i seks kakelag som passer ringformene. 3 l. urteolje (bladpersille, basilikum, hvitløk, olivenolje).

Fordel 1 dressing pr. bunn slik at alle bunnene er dynket. Legg annen hver med fyll og bunn i ringformene.

Fyll 1

  • 400 g. reker
  • 1 bunt, hakket dill
  • 100 g. lakserogn
  • 1 bunt hakket gressløk
  • 1 dl. creme fraiche

Fyll 2

  • 400 g. røylelaks
  • 2 dl. creme fraiche

Laksen kuttes og blandes med creme fraiche.

Fyll 3

  • Kokt skinke
  • Norsk spekeskinke
  • Skivet ost

Topping

  • 2 l. seterrømme
  • Pepperrot
  • Sitronsaft

Alt piskes stivt og smøres rundt hele kaken. Pyntes med det du ønsker urter, sitron o.l.

Surkorv med surkål og sennepspoteter

Surkorv

  • 600 g. pølse eller survkorv
  • Stekes over medium varme til den er varm inni

Sennepspoteter

  • 400 g. kokte småpoteter, delt i to
  • 1 dl. sennep
  • 1 bt. gressløk
  • 1 bt. estragon
  • 1 dl. hvitvinseddik
  • 1 dl. olivenolje

Bland dressingen og så vend inn potetene.

Surkorv med surkål og sennepspoteter.
Surkorv med surkål og sennepspoteter.

Surkål

  • 1 stk. hodekål i tynne strimler
  • 2 dl. kyllingkraft eller vann
  • 1 dl. hvitvinseddik
  • 1 ss. karve
  • Salt og cayenne

Ha alt i en kasserolle og kok i ca. 1 time.

Grillet dåhjort med trøffelpasta

  • Grillet dåhjort
  • 400 g. dåhjort ytre og indre filet
  • Salt og pepper
  • Grilles til kjøttet er medium ca. 55C i kjernen.

Trøffelpasta

  • 800 g. mel 00 eller hvetemel
  • 9 stk. eggeplommer
  • 2 stk. hele egg
  • 1 ss. trøffelpaste/pure

Legg melet på benken og legg eggene i midten. Bruk en gaffel og visp in det melet som trengs til å få en fast deig. Bruk så hendene å kna deigen hard. Rull gjennom en pasta rullemaskin til den blir hard, så kan du kutte eller strimle pastaen som du ønsker. Kokes i saltvann.

Syndig saus

  • 6 dl. fløte
  • 100 g. and-/gåselever
  • 1 eggeplomme
  • 100 g. parmesan
  • Sort grov pepper

Reduser fløten til halvparten, spe i med foie gras, ha i eggeplommen og parmesan.
Ved servering ha på sort pepper, parmesan og trøffelskiver for å toppe det hele.

Grillet dåhjort med trøffelpasta.
Grillet dåhjort med trøffelpasta.