I TRØBBEL: Ronny Deila sliter med å få resultater i den hjemlige ligaen.
I TRØBBEL: Ronny Deila sliter med å få resultater i den hjemlige ligaen.

Ronny Deila benekter feide med tidligere Celtic-manager

Neil Lennon mener det er respektløst å si at han overlot en utrent tropp til Ronny Deila.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blåser kraftig rundt Celtic-manager Ronny Deila for tiden. Uten seier i onsdagens cupkamp mot Hearts kan Deilas dager i Glasgow være talte. I serien ligger Celtic på 4. plass, fem poeng bak Inverness og Dundee United.

For noen dager siden gikk tidligere Celtic-manager Neil Lennon hardt ut mot managere som bruker for mye tid på kosthold og fitness. Utspillet var dårlig skjult kritikk av Ronny Deila, som tidligere har antydet at han overtok en utrent og overvektig tropp.

– Alt man hører i disse dager er at man må forby chips, tomatsaus og brus. Det skal gjøre dem til bedre spillere. Det viser mangel på respekt at en ny manager kommer inn og sier at troppen ikke er godt nok trent. Jeg overvåket ikke spillerne når de spiste i kantinen. Maten i Celtic holdt høy klasse. Hvis en spiller var fornøyd og full av energi lot jeg ham bare fortsette. Hvis en spiller vil ha Cola, la ham få Cola. Noen spillere har noen ekstra kilo fordi det passer dem. Det gir dem mer kraft, sier Lennon ifølge Daily Record.

Deila måtte bruke pressekonferansen før onsdagens Hearts-kamp til å dysse ned konflikten. 

– Jeg arvet et lag som vant serien, og jeg har aldri sagt noe som setter den prestasjonen i et dårlig lys. Neil gjorde det veldig bra, og jeg har respekt for det. Jeg er en stor tilhenger av det han gjorde her. Det jeg mente er at det alltid er rom for forbedringer når man får spillere tilbake fra skader og operasjoner. Som han sier er det forskjellige måter å se ting på. For meg handler det om å få troppen i bedre form, sier Deila.

Den tidligere Strømsgodset-treneren var oppgitt over at han måtte sette inn Kris Kommons og Scott Brown for å redde poeng mot Motherwell. Deila etterlyser at flere spillere tar ansvar med de to rutinerte spillerne på benken.   

– Man kan ikke lene seg på en eller to spillere. Vi trenger å få hele troppen opp på riktig nivå. Vi trenger å bygge nye ledertyper som kan være på banen når Scott og Kris ikke er med, sier Deila.

Celtic-fansen har begynt å vende seg mot nordmannen. I Daily Record Sports Hotline krever samtlige fans Deilas avgang.

– Ronny Deila må gå. Han har ikke peiling. Jeg har vært Celtic-supporter i over 60 år, og bortsett fra John Barnes er han den verste manageren som har vært her. Laget vet ikke hva de gjør. Jeg kan komme fra London for å kjøre ham til flyplassen selv, sier en Celtic-tilhenger som kaller seg Tommy Lowe.

Deila kan trøste seg med at det finnes flere tidligere Celtic-managere som også fikk en tøff start.

Gordon Strachan opplevde å tape 0-5 for slovenske Artmedia i 2005/06-sesongen. Det ble fulgt av 4-4 mot Motherwell i serieåpningen, før Celtic tapte 1-3 for Rangers i 4. serierunde. Under Strachan tok Celtic 13 poeng på de seks første kampene i serien. Deila står med 11 poeng på seks kamper.

PS! Under John Barnes vant Celtic åtte av sine ni første kamper i serien. Barnes fikk sparken i februar 2000 etter et sviende ligacupnederlag for Inverness.