TRØBLETE START: Luke Shaw har ikke fått det til å stemme i sine første Manchester United-måneder. Martin Rickett/PA Wire
TRØBLETE START: Luke Shaw har ikke fått det til å stemme i sine første Manchester United-måneder. Martin Rickett/PA Wire

Hevder van Gaal ikke er tilhenger av Luke Shaw

Englands dyreste tenåring sliter benken i Manchester United.

Luke Shaw har ikke blitt den suksessen i Manchester United som fansen håpet da han ble signert i slutten av juni. Venstrebacken kostet rundt 300 millioner kroner, men siden overgangen har Shaw vært plaget av skader og manglende tillit hos van Gaal. 

Nederlenderen har vært svært lite fornøyd med Shaws fysiske tilstand. Under Manchester Uniteds USA-opphold måtte Shaw trene for seg selv. Ifølge van Gaal var Shaw «ikke spesielt godt trent» og ikke i stand til å prestere på trening.

Også Roy Hodgson uttrykte bekymring over Shaws form.

– Jeg tror mye handler om at Luke er ung. Kroppen hans forandrer seg, men jeg tror han er klar over frekvensen som kreves gjør at han må jobbe veldig hardt med den delen av spillet sitt, sa landslagstreneren i slutten av august.

Shaw har kjempet seg tilbake fra skade, og de to siste kampene har han vært ubenyttet reserve på førstelaget til United. Nyinnkjøpte Marcos Rojo har bekledd venstreback-posisjonen, mens Shaw fikk én omgang for Manchester Uniteds reservelag i 4-0-seieren mot Sunderland for en drøy uke siden. Shaw leverte en kamp på det jevne.

Tidligere United-assistent Rene Meulensteen tror veien til førstelagsspill er lang for Shaw. Han mener van Gaal rett og slett ikke er en tilhenger av 19-åringen.

– Og det overrasker meg litt. Han må jo ha blitt informert av klubben at de ville legge inn bud på Shaw, for han er en spiller på vei opp og frem, sier Meulensteen ifølge Daily Mirror.

Den tidligere assistenten tror Shaw kan kjempe seg tilbake.

– Han er et fremtidshåp, men van Gaal har hentet Rojo. Det er dårlig nytt for Shaw, sier Meulensteen.