SHOW ME THE MONEY: Cristiano Ronaldo krever fyrstelig gasje for å dra til Manchester United. Men der er det spillere som krever å være best betalt, og som dermed vil ha samme lønn som portugiseren. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
SHOW ME THE MONEY: Cristiano Ronaldo krever fyrstelig gasje for å dra til Manchester United. Men der er det spillere som krever å være best betalt, og som dermed vil ha samme lønn som portugiseren. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Fotballryktene:
– United dropper Ronaldo for å holde stjernene fornøyde

Og Manchester City vil knuse egen overgangsrekord for Everton-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgangsvinduet kan ikke åpne fort nok for enkelte klubber.

Men det er ingen bønn. Her skal både høstferie og julen gjennomføres før det på ny blir storhandling for de største klubbene.

Mye har vært sagt om Cristiano Ronaldo den siste tiden, og mye mer blir det garantert. Blir han værende i Real Madrid? Skal han tilbake til England? Og skal han da i så fall tilbake til Manchester United eller kan rikingenes leketøy Manchester City og Chelsea lokke portugiseren med nok penger til et evig liv i luksus? Skal en tro Daily Star så blir det ingen retur til Old Trafford i hvert fall. For mens toppledelsen og markedsavdelingen ikke ser noe problem med å sprenge lønnsstrukturen i klubben nok en gang, så skal den sportslige ledelsen være skeptisk til å rote med egoene til klubbens allerede overbetalte alfahanner. Wayne Rooney kommer alltid løpende på kontoret når en spiller får høyere lønn enn ham, mens Angel di Maria og Radamel Falcao har sørget for at lønnsutgiftene til Manchester United snart overgår bruttonasjonalbudsjettet til Tonga. Nå frykter man at en retur for Ronaldo vil ødelegge den harmoniske og gode stemningen i spillertroppen, og vil gå utover de gode resultatene.

Manchester Uniteds oppløftende sesongstart defensivt har gjort at Tyler Blackett er på full fart inn i landslagsdiskusjonen. Ifølge The Telegraph så kan 20-åringen forvente seg en telefon fra Roy Hodgson snart. Og med et forsvar spekket med landslagsspillere, så kommer det kanskje som en overraskelse at Louis van Gaal nå kaster seg inn i kampen om Ron Vlaar. Nederlenderen er tydeligvis årsaken til at Aston Villa knapt har sluppet inn mål denne sesongen. For en kamp uten kapteinen, betydde tre baklengs mot Arsenal. The Gunners er også interessert i midtstopperen, som er på utgående kontrakt på Villa Park, skriver Daily Express.

Roma satte i helgen opp prisen på Kevin Strootman. Nå koster den kneskadde nederlenderen 600 millioner kroner. Nesten det dobbelte av det han kostet før korsbåndet røk. Van Gaals desperate jakt på landsmannen har jaget prisen i været. Men det stopper visst ikke Manchester United-manageren. For nå skriver Tutto Mercato Web at van Gaal er villig til å la Juan Mata og Marouane Fellaini gå motsatt vei i en deal som tar 24-åringen til Manchester United. Og det vil nok glede tidligere United-spiller og -trener Phil Neville. Han mener nemlig van Gaal må ut med minst en milliard til før han har et lag som kan kjempe om ligatittelen.

Manchester City har ikke hatt enorm suksess med å hente spillere fra Everton.  Joleon Lescott og Jack Rodwell var begge landslagsspillere da de kom til Etihad Stadium, og forlot klubben igjen i en sørgelig forfatning. Men har du nok penger, så kan du prøve å feile så mye du bare vil. Og nå vurderes det om de skal komme Everton i møte på The Toffees' krav om en halv milliard kroner for Ross Barkley, skriver Daily Mail. Og kanskje er alle gode ting tre for Everton-spillere i Manchester City? Barkley blir i så fall Manchester Citys dyreste spiller noensinne. Sergio Agüero kostet «bare» 380 millioner kroner da han kom fra Atletico Madrid.

Dersom Manchester City ikke lykkes i å hente Barkley i januar, så kan klubben komme til å bruke sin innflytelse på New York City (som klubben eier) til å forlenge lånet av Frank Lampard. Planen er at Lampard skal flytte til USA på nyåret og komme i gang med sesongforberedelser med sin nye klubb. Men med Yaya Toure trolig i Afrikamesterskapet i hele januar, så kan det bli en løsning hvor Lampard blir på Etihad en måned lenger enn planlagt, skriver Manchester Evening News. Og sesongen i MLS starter uansett ikke før i mars.

Nord-London er blitt et mekka for dribleglade kantspillere. Arsenal og Tottenham har begge opparbeidet seg imponerende samlinger av dem. Og da er det kanskje ikke så rart at de to klubbene blir nevnt når en kantspiller imponerer et annet sted i verden. Nå er det Marseilles 21-åring Florian Thauvin som skal være ønsket av de to naborivalene. Men det er ikke bare nord i London man samler på offensive spillere. Også i Chelsea er man glade i angrepsglade spillere - så fremt de ikke er spisser. Daily Express skriver at de også kan være interessert i Thauvin dersom han ønsker å forlate Marseille.

Barcelona prøver desperat å få supertalentet Munir El Haddadi til å signere en ny kontrakt, men foreløpig uten hell. Og 19-åringen har gode forhandlingskort på hånden. For utkjøpssummen i kontrakten hans er på under 100 millioner kroner, noe som gjør ham veldig attraktiv for andre klubber. Arsenal har lenge vist interesse, og alt tyder på at de vil aktivere utkjøpssummen i januar. Men nå får The Gunners kamp av både Bayern München og Paris Saint-Germain, skriver Metro. Med en fastsatt utkjøpssum, så blir det en kamp om å overbevise angriperen om hvor han har størst utviklingsmuligheter.

Carlo Ancelotti var mannen som hentet Ramires til Chelsea i 2010. Nå ønsker italieneren å gjenforenes med den brasilianske løpsmaskinen. Ifølge Daily Mirror vil Ancelotti legge 250 millioner kroner på bordet for å få 27-åringen til Real Madrid.

Det var mange som trodde Jevgen Konopljanka skulle ende opp i Liverpool i januar. Da rant overgangen ut i sand. Også i sommer ble den ukrainske driblefanten koblet til de røde, men også Tottenham ble nevnt som en meget aktuell arbeidsgiver for 24-åringen. Nå ønsker Fiorentina å komme Premier League-klubbene i forkjøpet ved å starte forhandlingene med Dnepro allerede nå. Kontrakten til Konopljanka går ut til sommeren, og ukrainerne kommer trolig til å selge ham i januar mens de fortsatt får noe for ham, skriver TalkSPORT.

West Bromwich Albion har sett at toppklubbene ser til Spania når de skal forsterke laget. Midlands-klubben kan kanskje ikke handle fra øverste hylle, men det skal ikke stoppe dem fra å få en spanjol i stallen. Ifølge Diario AS skal spissen Alberto Bueno stå høyt på ønskelisten til manager Alan Irvine. Men det er foreløpig ikke klart om de vil gjøre et fremstøt overfor Rayo Vallecano i januar eller om de vil vente til sommervinduet med å hente 26-åringen.

Cardiff har ikke mye suksess i jakten på Ole Gunnar Solskjærs erstatter. Dundee satte foten ned for deres manager Paul Hartley, og det ser ikke ut til å være noe lettere å hente Russell Slade fra Leyton Orient. London-klubben skal ifølge Western Mail ha avvist tre tilbud fra waliserne. Men klubbeier Vincent Tan kan ha en mer kontinental trenerstruktur i bakhodet. For The Sun skriver at han vurderer å hente inn Glenn Roeder som ny sportsdirektør i Cardiff. Roeder har vært uten fotballjobb siden han fikk sparken i Norwich i januar 2009.