MISBRUK: Dette bildet blir brukt i Facebook-reklamen som påstår at de har avslørt Mette-Marits slanketriks. Foto: Facebook.
MISBRUK: Dette bildet blir brukt i Facebook-reklamen som påstår at de har avslørt Mette-Marits slanketriks. Foto: Facebook.

Kronprinsesse Mette-Marit slankemisbrukt på Facebook

Bikini - og gråtebilder av kronprinsessen blir brukt i slankereklamen på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke ukjent at kjendiskvinner blir misbrukt på internett. Spesielt i Facebook-reklamer har det en tendens til å dukke opp kjente ansikter, noe som får kvinnene selv til å rase.

Nå blir kronprinsesse Mette-Marits ansikt og kropp brukt i en slankekampanje på sosiale medier. Et bilde hvor prinsessen gråter over de tragiske hendelsene 22.juli, blir brukt med tittelen «Hvordan kronprinsessen jukser for å miste fett».

Alvorlig

Det er helt tydelig en useriøs kampanje, og den dårlige norske oversettingen forsterker useriøsiteten. Allikevel er det alvorlig at kronprinsessen blir misbrukt i en slik setting, mener TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Dette er et ganske klosset forsøk på bruk av kronprinsessen for å tjene penger på et slankeprodukt. Den ubehjelpelige norsken avslører at det står utlendinger bak. Og det blir jo direkte usmakelig når man i tillegg bruker et gråtebilde fra 22.juli-markeringen i en slik sammenheng, sier Totland.

Misbrukt flere ganger

Kongehuset har vært utsatt for misbruk tidligere, og både instagramprofiler og Facebooksider har blitt opprettet under falsk identitet. 

– Det Kongelige Hoff er kjent med at det er opprettet sider på Facebook som ikke er autoriserte. Verken kongen eller dronningen er på Facebook, mens kronprinsparet har sin egen side. Dette håper vi at er såpass kjent at folk forstår at de sidene TV 2 viser til ikke tilhører Kongehusets medlemmer. Så langt har man ikke vurdert anmeldelse av de uautoriserte sidene på Facebook, skriver informasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen i en epost til «God kveld Norge» i forbindelse med opprettelse av falske profiler på Facebook.

Naturlig slank

– Ellers må jeg avslutningsvis få si at det nok først og fremst er sport og friluftsliv som holder vår unge kronprinsesse ungdommelig og slank… Mette-Marit har dessuten selv fortalt at Haakon i fjor ga henne et årskort på treningssenter i julegave, legger Totland lattermildt til.