Leyton Orient manager Russell Slade
Leyton Orient manager Russell Slade

Cardiff nektes å snakke med mulig Solskjær-erstatter

Leyton Orient har nektet Russell Slade å gå i samtaler med Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær ble forrige uke nødt til å forlate jobben som Cardiff-manager, og det meste tyder på at klubben har blinket seg ut Leyton Orient-manager Russell Slade som hans erstatter.

Det har imidlertid ikke gått helt som planlagt, for Leyton Orient nekter å la dem prate med mannen som ledet dem til tredjeplass i League One forrige sesong.

– Fredag morgen ble vi kontaktet av en advokat knyttet til Cardiff og Russell Slade, som spurte om tillatelse for Cardiff til å prate med Russell. Samme kveld ba Russell klubben om tillatelse til å prate med Cardiff. Lørdag kontaktet daglig leder i Cardiff oss for å på nytt få tillatelse til å snakke med Russell. I alle tilfeller nektet vi Cardiff tillatelse, og vi ga ikke Russell lov til å snakke med Cardiff, skriver klubben på sine nettsider.

Slade var nær ved å ta Leyton Orient til Championship forrige sesong. Tredjeplass i ligaen sørget for en god mulighet, men de endte opp med å bli slått på straffer i playoff-finalen mot Rotherham.

Denne sesongen har han imidlertid havnet under lupen etter en dårlig start. Orient er i skrivende stund på 17. plass i League One.

Slade har tidligere vært manager for Scarborough, Grimsby, Yeovil og Brighton, men er nok ikke et managernavn som umiddelbart klinger altfor godt for Cardiff-fansen. 

Tidligere Cardiff-spiller Andy Legg mener fansen må gi ham sjansen.

– Man tar alltid en sjanse når man henter en ny manager, men han har i alle fall personligheten for jobben. Og han har gjort det veldig bra for Leyton Orient, sier Legg til BBC.

– Han har resultater selv om han ikke har vært på et nøyere nivå. Kanskje skyldes det at han ikke er blitt gitt sjansen. Det betyr ikke at han ikke er kapabel til å gjøre det, sier Legg.