12 svenske passasjerer går til rettssak mot Norwegian etter at flyet til Bangkok ble 16 timer forsinket.

I dag møttes partene til innledende rettsforhandlinger i en sak som kan komme til å gjelde for 1200 andre passasjerer.

Den svenske familien Holmquist ble i vinter kraftig forsinket på vei fra Stockholm til Bangkok. Nå vil de at Norwegian skal betale erstatning for problemene de opplevde i vinter.

– Det var «jättejobbigt», vi satt med småbarn og ventet hele natten, barna var trøtte og vi satt etterpå en hel kveld på flyplassen i Bangkok. Vi fikk ikke feriefølelsen på flere dager, sier Charlotte Holmquist.

Advokaten til den svenske familien sier at resultatet av denne rettsaken kan få betydning for alle passasjerene på flyvningen.

– Det er mitt håp at hvis familien vinner denne saken, så må Norwegian betale erstatning til alle passasjerene på denne flighten, sier advokat Stephan Eriksson, som har spesialisert seg på søksmål mot flyselskap.

Norwegian: – Ikke erstatningspliktige

Norwegian på sin side mener at de ikke er erstatningspliktige siden forsinkelsen var utenfor selskapets kontroll. De kritiserer i stedet den svenske advokaten, og mener passasjerene har mulighet til å få gratis hjelp hvis de har krav på det. I Norge har vi Transportklagenemnda og i Sverige Almenna Reklamasjonsnemnda, sier Norwegians informasjonsjef.

– Vi mener at årsaken til denne forsinkelsen lå utenfor selskapets kontroll, sier informasjonsjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

– Vi stiller oss også spørrende til denne advokaten, som nærmest har satt opp stand på Arlanda Flyplass for å huke tak i forsinkede passasjerer, sånn at han kan tjene penger på dem. Han tar 30 prosent av erstatningen de eventuelt får, sier Sandaker-Nielsen.

– De burde kanskje forholde seg til saken i stede for å hoppe på meg som advokat, svarer advokat Eriksson på beskyldningene.

Hovedforhandlingene starter først i februar og resultatet av rettsaken kan få stor betydning for passasjerer som har opplevd lignende forsinkelser. Advokat Eriksson sier at han har elleve tilsvarende saker mot Norwegian som omhandler 1200 passasjerer.