PRIORITERER VM-KAMPEN: Magnus Carlsen legger seg i hardtrening før VM-kampen mot Vishy Anand.
PRIORITERER VM-KAMPEN: Magnus Carlsen legger seg i hardtrening før VM-kampen mot Vishy Anand.

Magnus Carlsen dropper storturneringer

Verdensmesteren prioriterer VM-kampen i Sotsji og dropper turneringer i London og Zürich. 

Mens resten av verdenseliten blir å se både i Zürich og London i etterkant av VM, kommer Carlsen til å prioritere trening og forberedelser fram til kampen om å beholde VM-tittelen starter i november.

I tillegg velger Carlsen å droppe storturneringene han vanligvis deltar på etter VM-kampen.

– For Magnus handler det om å finpusse formen. Målet er at han skal føle seg som en million dollar i november, så alt handler om å få han i best mulig form, sier manager, Espen Agdestein til TV 2, vel vitende om at Carlsen viste noen små svakhetstegn i den siste turneringen han spilte i St. Louis.

Vellykket inspeksjon
Etter å ha ventet i det lengste, sa Carlsen endelig ja til å forsvare verdensmestertittelen i starten av september. Nå finpusser Agdestein planene på hvordan tittelen skal forsvares.

– Vi følger samme mal som i fjor, og planlegger en treningsleir i forkant. Henrik Carlsen har nå vært i Sotsji og inspisert forholdene der borte. Det meste handler nå om logistikk – å finne ut alle praktiske ting som hvor vi skal bo, og ting Magnus kan gjøre utenom kampene. Hvor vi drar på treningsleir er heller ikke endelig bestemt, forteller Agdestein.

Det er heller ikke endelig bestemt hvor de skal bo under VM, men flere hoteller er inspisert.

– Det eneste vi vet er at det blir i Adler, som er et stykke utenfor selve Sotsji. Selve kampene spilles i en fløy i mediasenteret som ble brukt under OL.

Taktisk opplegg
Fram til returmøtet med Vishy Anand blir det også viktig å sette sammen et støtteapparat.

– Mye er hemmelig, men vi har jo allerede fortalt at Petter Heine Nilsen blir med som sekundant, forteller Agdestein.

Også her er det viktig ikke å gi den indiske motstanderen noen fordeler. Om Jon Ludvig Hammer blir med også i år – er det ingen som får vite på forhånd.

– Det blir mye taktikk. I fjor overrumplet Anand med å offentliggjøre hele støtteapparatet sitt på den første pressekonferansen. Den fordelen har ikke Magnus tenkt å gi han tilbake i år. Men det blir veldig spennende. Anand har vist god form i det siste.