Trollkrem og strull. Foto: TV 2
Trollkrem og strull. Foto: TV 2

Herlig høstdessert med tyttebær

Trollkrem servert med strull

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta deg en tur i skogen, plukk tyttebær og lag en herlig dessert som passer like godt til hverdag som til fest!

 

Trollkrem

2 eggehviter
6-8 ss sukker
½ ts vaniljesukker
Ca ½ l tyttebær

Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin.
Konsistensen skal være lys og luftig, og sukkeret må løse seg opp.
Server med litt vaniljesaus eller råkrem og eventuelt strull til festdessert.

Råkrem

Visp 2 egg og 2 spiseskjeer sukker til stiv eggedosis.
Visp 1 ½ dl fløte til krem og vend inn i eggedosisen.

Strull

1 beger, 3 dl seterrømme
¾ dl sukker
ca 3 1/2 dl hvetemel
ca ½ dl kaldt vann
Stivpisk rømme og sukker.
Vend inn hvetemel og vann.
La røren svelle ca 30 min.
Legg en stor teskje midt på krumkakejernet, press godt sammen og stek løvtynne gylne kaker.
Prøv deg fram om jernet må smøres mellom hver kake.
Rull rundt et tynt treskaft med det samme de tas ut av jernet.

Tips:

Røren skal være ganske tynn, slik at strullen blir tynn og knasende sprø.
Tilsett eventuelt litt mer vann i røren, hvis strullen blir for tykk.

Avkjøl og oppbevar i tett boks.
Egner seg ikke til frysing.