VANT STORTURNERING: Marita Engzelius holdt hodet kaldt i omspillet og vant i Florida. Sam Greenwood/Getty Images/AFP
VANT STORTURNERING: Marita Engzelius holdt hodet kaldt i omspillet og vant i Florida. Sam Greenwood/Getty Images/AFP

Marita (26) tok sin første proffseier

Golferen Marita Engzelius gikk til topps i Florida.

Engzelius vant den siste turneringen i Symetra Tour Championship etter omspill.

– Du kan ikke tro hvor glad jeg er for å kunne stå her med trofeet. Jeg dirret av spenning. Den første profesjonelle seieren betyr mye, sa Engzelius.

Hun gikk ut fire slag bak ledende Maude-Aimee LeBlanc fra Canada på sisterunden på Daytona Beach.

Med to birdies tidlig i runden satte den norske golfjenta press på lederen. Med ytterliggere to birdies på de ni siste hullene, endte Engzelius med -3 på runden.

Det ga omspill, som Engzelius avgjorde med en imponerende eagle.

– Dette er bare starten. Jeg ser fram mot mange flere (titler), sa den norske vinnerjenta.

Hun fikk med seg en pen pengepremie på 140 000 kroner for seieren. Engzelius klatret fra 54. plass til 15. plass på pengelisten. De 10 første på pengelisten får plass i LPGA-sirkuset neste år. Spillerne fra 11 til 30 på pengelisten får en ny mulighet til å kvalifisere seg. De kommer rett inn i fase tre i LPGA-kvaliken. 4. desember skal Engzelius i aksjon igjen på samme bane. 

– Det var viktig. Jeg visste at jeg ikke hadde mulighet til å komme inn i topp 10 selv med seier, men jeg visste at jeg hadde mulighet til å komme rett til fase tre i LPGA-kvaliken. Nå skal jeg trene godt i et par måneder, og så får vi se hva som skjer. Jeg håper at jeg kan gi meg selv en mulighet til å spille LPGA neste år, sier Engzelius.

26-åringen innrømmer at hun har latt seg inspirere av Suzann Pettersen.

– Jeg elsker landet mitt. Golfforbundet har vært veldig hjelpsomme. Hvis ikke de hadde stilt opp, ville jeg ikke fått muligheten til å spille denne uken. Jeg har alltid sett opp til Suzann Pettersen fordi hun jobber så hardt. jeg er henrykt over å kunne følge i hennes fotspor, sier Engzelius. (©NTB/TV 2)