Gigantisk keepertabbe da Barca gikk til topps

Vant 5-0 borte mot Levante og tok tilbake 1. plassen i La liga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag vant Real Madrid med de smått utrolige sifrene 8-2 borte mot Deportivo La Coruña. 

Søndag var det Barcelonas tur til å besøke ett av de antatt svakere lagene i den spanske toppserien, og katalanerne var ikke mye dårligere enn sine rivaler fra hovedstaden.

5-0 vant et lekent Barcelona-lag anført av en sprudlende Lionel Messi, men den som kanskje vil huskes best fra oppgjøret var Levantes uheldige målvakt.

På stillingen 0-4 skulle Jesús Fernández hive ballen ut av feltet, men på uforklarlig vis presterte han å kaste ballen rett i føttene til Messi på kanten av 16-meteren. Argentineren har aldri vært en som lar seg be to ganger, og valgte å gjøre Levante-forsvarerne svimle før han elegant lobbet ballen over en strandet og flau Fernández.

Se video av hendelsen i vinduet over, og se sammendrag av kampen til høyre. Begge videoene med tillatelse fra CMore.

Om det er noen trøst for sisteskansen, så var kampen allerede avgjort lenge før den tid.

Neymar og Ivan Rakitic, sistnevnte med en kule av et skudd, sørget for at gjestene ledet 2-0 til pause - og det til tross for at Messi på ukarakteristisk vis brente et straffespark fem minutter før hvilen.

Levante ble dog redusert til ti mann da Loukas Vintra ble gitt det røde like etter at dommeren hadde pekt på straffemerket, og fikk betale for det i de siste 45.

Ti minutter etter pausen økte vidunderbarnet Sandro til 3-0 bare minutter etter å ha blitt byttet inn, mens Pedro la på til 4-0 åtte minutter senere. 

15 minutter før slutt fikk omsider Messi målet hans prestasjon kampen igjennom fortjente, og 5-0 stod seg til dommeren blåste av på Ciudad de Valencia.

Med en ny trepoenger, den fjerde av fire mulige, topper Barcelona tabellen med 12 poeng. Sevilla følger på plassen bak med to mindre poeng, men kanskje vel så viktig er det at Real Madrid allerede befinner seg seks poeng bak «la blaugrana».