Sogndal gikk på ny smell

Sogndal hadde lite å stille opp med da de gjestet Sarpsborg. Bunnlaget måtte se seg slått 3-1 av Brian Deanes mannskap.

Sarpsborg - Sogndal 3-1

Sogndal reiste til Sarpsborg uten å ha vunnet på ti kamper i eliteserien, noe som har ført laget til en 15. plass og nedrykksplass på tabellen. Sarpsborg utvidet rekken til elleve kamper.

Også Sarpsborg har vært i dårlig form og hadde ikke vunnet på fem kamper før seieren mot Sandnes Ulf i forrige runde.

Søndagens hjemmelag søkte derfor etter å spille på seg ytterligere selvtillit foran semifinalen i cupen mot Odd torsdag.

Nettopp det klarte vertene mot Sogndal. Gjestene startet riktig nok bra, men hjemmelaget tok raskt over. De kom ikke til de store sjansene i første omgang, men fikk en viktig scoring like før pause.

Islandske Gudmundur Thórarinsson fikk kjæle med ballen på høyresiden før han la et flott innlegg på hodet til danske Oliver Feldballe. Han headet ballen til spissen Alejandro Castro, som hadde posisjonert seg fint alene på hjørnet av femmeteren. Han fikk en enkel jobb med å sende Sarpsborg i føringen.