I GOD FORM: Det stormer rundt personen Petter Northug om dagen, men idrettsutøveren virker til å være i godt slag.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
I GOD FORM: Det stormer rundt personen Petter Northug om dagen, men idrettsutøveren virker til å være i godt slag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Northug til topps uten ski på bena

Konkurrerer mens han venter på dommen.

Tirsdag kom det frem at Petter Northug hadde avgitt falsk forklaring tre ganger i forbindelse med fyllekjøringsaken som pågår. I tillegg risikerer å miste førerkortet i fem år.

Dommen er ventet å være klar om noen uker, men 28-åringen slutter ikke å trene av den grunn.

Søndag stilte han til start i kretsmesterkskapet i 5000 meter i Stjørdal, og ikke overraskende gikk Northug til topps. 

Det skriver han på sin egen hjemmeside

Northugs nye trener, Stig Rune Kveen, var med som sekundant, og sammen hadde de lagt opp til et skjema på 15.20. I mål stoppet klokken på 15.16.

Det var Northug «greit fornøyd» med, skriver han.

Etter løpet fortalte Kveen til TV 2 at Northug kunne ha sprunget enda raskere.

– Han er fornøyd, og tiden var bra. Han kunne likevel ha løpt litt fortere om feltet hadde vært litt større og det ikke hadde vært litt luring underveis i løpet, kunne Kveen fortelle, og la til:

– Vi er nå inne i en periode med mye trening før neste høydeopphold, og formen er der den må være etter mange måneder med trening.

Til tross for den trøblete våren og sommeren, har Northug-leiren gjentatte ganger de siste månedene hevdet at skistjernen er i bedre form enn på lenge. Det viste han også da han vant Toppidrettsveka sammenlagt i august.