Haugesund klatret forbi Brann etter 2-1 mot Rosenborg 

FKH hadde kommandoen i 70 minutter, men en sterk Rosenborg-sluttspurt kunne gjort livet surt for Jostein Grindhaug og co.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund - Rosenborg 2-1

Se videosammendrag øverst!

Etter fire tap på rad, som har blandet Haugesund inn i bunnstriden, smakte nok dagens 2-1-seier mot Rosenborg ekstra godt for Jostein Grindhaug og co.

FKH-kaptein Per Morten Kristiansen kom i fokus da han tabbet seg ut og slapp inn 1-2-målet noen minutter før slutt. Men trønderne greide ikke utligne, og dermed slapp keeperen med skrekken. 

– Dette var etterlengtet. Vi ligger dårlig an på tabellen, men dette var gode gamle Haugesund, og i tillegg fikk vi jo hjelp av drittværet også. Dette var bare fantastisk, sier Kristiansen til TV 2.

Om tabben som tente håpet for Rosenborg hadde han dette å si:

– En uforståelig tabbe. Jeg er usikker på hva som skjer. Fryktelig surt, men heldigvis holdt det, sier Kristiansen, som ellers stod en god kamp i Haugesund-målet.

Grindhaug: – Kanskje opp mot årsbeste
FKH-trener Jostein Grindhaug var naturligvis en fornøyd herremann etter å ha sett laget sitt nedkjempe Rosenborg på hjemmebane.

– Dette var tre svært kjærkomne poeng, som vi får etter en godt gjennomført kamp. Det var bra trykk og det er mye her vi kan bygge videre på. 1. omgangen er spesielt god. Det er godt mulig vi spiller opp mot årsbeste der, sier Grindhaug.

RBK-kapteinen: – Har ikke noe godt svar
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var selvsagt noe mer skuffet enn sin trenerkollega på Haugesund-benken.

– 1. omgang er forferdelig fra vår side. Vi fikk trøbbel og tapte masse dueller. Det er den 1. omgangen som ødelegger for oss i dag, og vi er ikke innstilt på å gi Haugesund kamp.

– Jeg har ikke noe godt svar på hva det er som skjer. Haugesund får styre mye og de scorer to mål. Da blir det vanskelig, sier RBK-kaptein Tore Reginiussen til TV 2.

– Hva synes du om forsvarsspillet i dag?

– Vi skal selvfølgelig unngå slike typer mål imot som dette. Vi lar dem slippe til for mye. Vi sprudlet ikke og vi fikk ikke ting til å flyte. Vi må finne ut hva som gikk galt i dag, fordi vi kan ikke fremstå slik som dette i flere kamper.

Sema: – Vi presser dem til å gjøre feil
Maic Sema både bommet på straffe og scoret 2-0-målet for Haugesund.

– Vi reiser oss etter straffebommen, og vi presser dem til å gjøre feil. Det er slik som dette vi må spille for å holde oss i Tippeligaen, sier svensken til TV 2.

Startet med straffebom
Det skulle ikke ta lang tid før det skjedde saker og ting på Haugesund Stadion. Før det var spilt fire minutter måtte Stefan Strandberg ty til ulovlige hjelpemidler inne i bortelagets 16-meter. Tidligere Brighton-proff Torbjørn Agdestein gikk i bakken, og dommer Omar Rafiq pekte på straffemerket.

Men det skulle ikke bli «kjekt på stadion» helt enda. Fortvilede hjemmefans måtte nemlig se Maic Sema sette straffen en liten halvmeter til side for mål, og dermed stod det fortsatt 0-0.

Revansjerte seg
Like etter at kampen hadde passert 20 minutter skulle publikum derimot få oppreisning for det tarvelige straffesparket til Maic Sema. Høyreback Vegard Skjerve la inn fra høyre, og med noe som egentlig så ut som et sleivspark gikk ballen fra Geir Ludvig Fevang til Daniel Bamberg som sikkert satte ballen i det lengste hjørnet til 1-0.

Bare to minutter seinere fikk Maic Sema sjansen til å revansjere straffemissen, og den sjansen utnyttet svensken på utmerket vis. På kanten av femmeteren, og på hel volley, knallet han inn 2-0 bak en sjanseløs Örlund i Rosenborg-målet.

Haugesund klart best
Frem mot pause kom Rosenborg noe mer med, men det var Haugesund som var klart hvassest og som var nærmest scoring. Torbjørn Agdestein, som for øvrig spilte sin første Tippeliga-kamp fra start, truet trøndernes bakrom stadig vekk, og Rosenborg.forsvarerne måtte for det meste konsentrere seg om å forsvare seg.

Etter hvilen var det tydelig at FKH-trener Jostein Grindhaug hadde gitt disiplene sine beskjed om å vektlegge det defensive arbeidet noe mer enn det offensive. Men selv om haugalendingene fremstod noe mer baktunge, greide ikke Rosenborg å ta kommandoen – og hardtarbeidende FKH-spillere demmet godt opp.

– Balltempoet er nesten fraværende
I det kampuret passerte 69 minutter, prøvde Morten Gamst Pedersen seg med en frekkas fra hjørnet av 16-meteren, men forsøket fra landslagsspilleren gikk like utenfor.

Et par minutter etter var det Mikael Dorsin sin tur til å prøve seg, men målscorer Daniel Bamberg fikk klarert til corner.

Tross et par halvsjanser til bortelaget, var ikke TV 2s kommentatorer særlig imponert av det Roseborg fikk til på Haugesund Stadion.

– Haugsund forvarer seg godt, minutt etter minutt. Rosenborg mangler kraft og intensitet ser det ut til, kom det fra Harald Bredeli.

– Balltempoet er nesten fraværende, repliserte Egil Drillo Olsen.

Enorm RBK-sluttspurt
Like etter TV 2-duoens kritiske røster skulle Rosenborg endelig spille seg frem til en skikkelig målsjanse. Og etter først å ha vartet opp med en superredning noen sekunder tidligere, misset Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen da han skulle plukke ned et enkelt innlegg. Ballen spratt rett i beina til innbytter Tomás Malec, som enkelt satte inn 1-2.

To minutter seinere ble Haugesund-spillerne stående å se på da nok en innbytter, Pål André Helland sendte ballen i Kristiansens tverrligger og ut over dødlinjen. Rosenborg hadde hvete seg betraktelig på bare få minutter, og nå var det bortelaget fra Trondheim som definitivt hadde kommandoen.

Tross flere store sjanser, ble det med den ene reduseringen for Rosenborg, og etter 93 steinharde minutter kunne Jostein Grindhaug og co juble for tre uhyre velsmakende og ikke minst sårt trengte poeng.

Etter søndagens seier over Rosenborg klatrer Haugesund forbi Brann på tabellen, og ligger dermed på 13. plass seks serierunder før slutt.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Haugesund:
Kristiansen, Skjerve, Cvetinovic, Bjørnbak, Nilsen, Bamberg, Anyora, Fevang, Haraldseid, Sema, Agdestein.
Rosenborg: 
Örlund, Eyjólfsson, Reginiussen, Strandberg, Dorsin, Pedersen, Selnæs, Diskerud, Mikkelsen, Sørloth, Riski.