Vaagan Moen med suser fra 30 meter da LSK slo Odd 2-0

Etter at Lillestrøm slo Odd skiller det fortsatt elleve poeng mellom Molde og Odd på tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Odd 2-0

Se scoringene øverst!

Sjekk tabellen her!

Etter en halvslakk åpning på kampen tok Petter Vaagan Moen saken i egne hender, eller retter sagt i sin egen venstrefot. Fra nærmere 30 meter knallet «Mjøsas Beckham» inn 1-0 til hjemmelaget.

20 minutter før slutt la Stian Ringstad på til 2-0 med nok et langskudd.

Vaagan Moen: – Veldig gøy!
Petter Vaagan Moen, som stod for kveldens definitivt vakreste scoring, hadde følgende å si til C More etter kampen:

– Jeg er skadefri og har fått trent jevnt og godt. Da vet jeg at jeg er en god fotballspiller. Det er veldig gøy, sier Vaagan Moen.

– Vi spiller en bra kamp. Det er jevnt, men vi er gode til å spiller på det vi er gode på. Dette var en kamp mellom to gode lag, der vi var litt hvassere – og det er derfor vi også vinner, kom det fra Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

– Vi har et mål om å ta medalje, og det har vi fortsatt en god mulighet til å gjøre. Det er vi fornøyde med oppsummerte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Tam åpning
Hjemmelaget kom best i gang, men de første 15 minuttene av kampen var langt i fra noen actionfylt affære. Begge lag forsvarte seg godt og spillet var ellers preget av en god del feilpasninger.

Da det nærmet seg 20 spilte minutter kunne tidligere LSK-spiller Lars-Kristian Eriksen stå helt alene inne i Lillestrøm-feltet, men venstrebacken forstod nok ikke helt hvor alene han faktisk var, og stresset seg bort fra en potensiell stor målsjanse.

Kanonscoring fra nesten 30 meter
Etter hvert åpnet det seg noe mer opp på Åråsen, og etter en drøy halvtime smalt det fra hjemmelaget. Petter Vaagen Moen la ballen til rette cirka 30 meter fra Odd-målet og dunket til. Ett sekund seinere lå den hvite kula i buret bak Odd-keeper André Hansen, og dermed ledet hjemmelaget 1-0.

Resten av førsteomgangen forble sjansefattig og jevnspilt, og da dommer Per Ivar Staberg blåste lagene til pause stod det altså 1-0 til hjemmelaget, etter en skikkelig suser fra «Mjøsas Beckham» Petter Vaagan Moen.

– Det er en tett og jevn kamp, uten for mange sjanser. Her må det jobbes for tre poeng, konstaterte LSK-kaptein Frode Kippe i pausen.

Kapteinkollega Steffen Hagen i hvit drakt hadde dette å si før han gikk i garderoben.

– Vi pleier jo å ligge under, men vi pleier også å komme tilbake. Får håpe vi greier det i dag også, sa Hagen til C More.

LSK presset Odd
I 2. omgangs åpningsminutter etablerte Lillestrøm et visst trykk, og ved et par tilfeller kunne hjemmelaget fort ha doblet ledelsen. Like før timen var unnagjort, kunne Moryke Fofana curlet inn 2-0, men landslagets tredjekeeper André Hansen var med på notene og slo ballen til corner.

Etter Fofanas forsøk kjempet etter hvert Odd seg inn igjen i kampen, og på noen få minutter var det plutselig bortelaget fra Skien som styrte kampen.

Først var Håvard Storbæk var nære å utligne, men skuddet fra høyrebacken gikk like utenfor. Deretter ble Ole Jørgen Halvorsen spilt alene gjennom, men Origi i Lillestrøm-målet kom ut og gjorde nok til at Halvorsens løp heller endte ute på venstresiden.

Ny suser ga 2-0
Etter en god Odd-periode skulle det igjen smelle fra hjemmelaget. Og nok en gang skulle det smelle fra langt hold, eller i hvert fall fra utenfor 16-meteren. Venstreback Stian Ringstad førte ballen oppover og dunket inn 2-0 via Hansens høyre stolpe.

Like etter Ringstads scoring kunne Odd redusert, men headingen fra Ole Jørgen Halvorsen gikk i tverrliggeren.

Flere scoringer ble det ikke på Åråsen, og etter 2-0 og null Odd-poeng leder suverene Molde fortsatt Tippeliga-tabellen med hele elleve poeng i det seks runder gjenstår. Lillestrøm på sin side klatret opp på 4. plass på tabellen.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Lillestrøm: Origi, Amundsen, Ødegaard, Kippe, Ringstad, Pálmason, Riise, Andersson, Fofana, Moen, Knudtzon.
Odd: Hansen, Storbæk, Eriksen, Hagen, Grøgaard, Samuelsen, Gashi, Nordkvelle, Bentley, Johnsen, Halvorsen.