FIKK BANK: Tarjei Bør og skiskyttereliten.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK BANK: Tarjei Bør og skiskyttereliten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skiskyttergutta fikk juling av rekruttløper

Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og resten av skiskyttergutta skal være glad det ikke handlet om verdenscuppoeng eller VM-seier i Steinkjer.

Steinkjer (TV 2 Sporten): 

Landslagsgutta fikk rett og slett juling av rekruttløperen Lars Helge Birkeland under NM i rulleskiskyting.

– Det er kjedelig å tape mot en på rekruttlaget, men han holdt verdensklasse i dag. Det gjorde ikke vi, sier Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

– Det er veldig sterkt av Birkeland å slå oss såpass klart, men samtidig er det ofte en del rare utslag på denne tiden av året, sier Emil Hegle Svendsen.

Spesielt på skytingen skrantet det for landslagsgutta søndag. Birkeland skjøt 19 blinker rett ned og gikk i mål to minutt og ett sekund foran Bø - som bare prikket ned 15 blinker. Emil Hegle Svendsen fulgte drøye 15 sekunder bak Bø med fire bomskudd.

– Fysisk sett ser det bra ut, men skytemessig er det litt for dårlig. Vi har ikke lagt så mye opp til å prestere denne helga, men likevel er det alltid positivt å gå gode renn. Så vi er nok ikke helt fornøyd nå, sier trener Egil Gjelland.

Har trent knallhardt
Skiskyttergutta kan trøste seg med at det tross alt er til vinteren det gjelder å prestere i verdenstoppen. Optimismen før den kommende sesongen er stor.

– Jeg synes selv det ser veldig bra ut. Det er skikkelig trøkk på treningene og nivået er jevnt over høyt, sier Tarjei Bø.

Han kan fortelle om en oppkjøring med langt flere treningstimer enn tidligere år. Bø har fått store deler av de siste sesongene ødelagt av sykdom.

– Jeg er veldig gira på å slå tilbake. Jeg har trøkka skikkelig til og aldri trent så mye som denne sommeren. Jeg føler meg sterkere enn før, sier Bø.

Han forteller om treningsmåneder på mellom 90 og 105 timer.

– Jeg lå på det samme nivået treningsmessig da jeg hadde min beste sesong, men jeg har slitt med å holde meg sjukdomsfri. Jeg har prestert bra i enkelte deler av sesongene, men har ikke hatt det grunnlaget som kreves for å være med fra start til slutt. Men nå er mengden mye større enn tidligere år, sier Bø.

Emil Hegle Svendsen har på sin side byttet ut høydeopphold og mellomhard trening med knallharde økter.

– Jeg har valgt å kjøre tøffe og knallharde økter i år. Jeg tror det er viktig å ikke gjøre det samme hele tiden. Da vil du stå på stedet hvil, sier Hegle Svendsen.

Landslagstrener Egil Gjelland er klar på at det ikke står på motivasjonen hos elevene.

– Jeg trenger ikke presse guttene til å trene. Det klarer de helt fint selv, sier han.