«Gaalacticos» tapte vanvittig målfest etter utrolig Leicester-comeback

Manchester United gikk fra 3-1 til 3-5 mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Manchester United 5-3
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Louis van Gaal gav tillit til både gamle og de nye offensive stjerneskudd da Wayne Rooney, Robin van Persie, Radamel Falcao og Ángel Di María fikk tillit sammen fra start borte mot Leicester søndag.

De fleste forventet dermed en kamp med mange mål, men ingen så nok for seg den utrolige kampen som skulle utspille seg.

De røde djevlene ledet 3-1 etter en time, men tapte 3-5 etter en utrolig sluttspurt fra vertene.

– Denne kampen inneholder alt. Man er så sikker som man kan bli på at Leicester ikke skal vinne. Jeg kunne satt mye penger på United-seier da det stod 3-1, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Van Gaal: – Vi ga vekk kampen
– Tilskuerne har sett et fantastisk aspekt ved vårt spill. Vi startet velidg bra. Vi scoret fantastiske mål. I 2. omgang scoret vi igjen og da må du vinne kampen. Enkelt. Og det gjorde vi ikke. Det er vårt problem. Vi må se på oss selv. Vi gjorde store feil, både som lag og individuelt, sa Louis Van Gaal etter kampslutt.

Den engelske reporteren ville vite om van Gaal var sint på sine spillere.

– Jeg kan ikke si at jeg er glad. Nei, nei. I fotballens verden, så skjer slike kamper. Men det er ikke bra. Vi hadde kampen i lommen og vi gav den vekk. Ikke på grunn av Leicester City. Vi ga den vekk. Det liker jeg ikke, sa nederlenderen.

Han ville ikke være med på at det er forsvaret som er problemet for hans lag.

– Du kan ikke si at forsvaret var svakt. Det starter i angrep. Du spiller som et lag. Vi spilte ikke som et lag i andre omgang. Det handler ikke bare om forsvaret. I din defensive organisering er hele laget ansvarlig. Ikke bare en forsvarsspiller, sa han.

Erik Thorstvedt, som frismeldte Manchester United forrige helg, la seg flat.

– Pasienten var jo friskmeldt, men fikk lov til å gå ut i frisk luft litt for tidlig. Han må tilbake til sengs. Offensivt er det på stell, men defensivt.. De har marginer og avgjørelser mot seg, men de slipper inn fem mål og det hører ikke hjemme noe sted, sa TV 2-eksperten.

Det hele startet med Falcao-assist og Di Maria-magi
Ledermålet kom etter 13 minutter etter strålende forspill av Radamel Falcao, som rundlurte Ritchie De Laet og fant hodet til spissmakker Robin van Persie. Nederlenderen stanget 1-0 i nettet bak Kasper Schmeichel, som kun minutter før hadde hindret samme mann med en flott parade.

SKADET: Jonny Evans måtte forlate banen i 1. omgang. Foto: TV 2
SKADET: Jonny Evans måtte forlate banen i 1. omgang. Foto: TV 2

Det er allikevel 2-0-målet som huskes best. Wayne Rooney avanserte og fant en Ángel Di María som hadde åpnet opp vertenes forsvar med et flott løp. Avslutningen stod ikke tilbake for noe, da han på elegant vis lobbet ballen over en sjanseløs Schmeichel med det mest delikate av touch.

– Wow, for en scoring av Ángel Di María! Du store all verden. Han setter fyr på Premier League. Det er bare å reise seg opp og applaudere. Det er 18 års aldersgrense på det målet der. For et vanvittig mål, utbrøt kommentator Per-Jarle Heggelund.

Hurtig Leicester-redusering
Tomålsledelsen fikk kun stå i ett minutt, da Jamie Vardy tok seg forbi Marcos Rojo og la et flott innlegg som Leonardo Ulloa stanget i nettet til 1-2. Reprisene viste at ballen muligens var ute, men det var vanskelig å bedømme ettersom den var over bakken da Vardy slo inn.

Senere i omgangen måtte Jonny Evans forlate banen med en skade i foten, og i 2. omgang fikk man se bilder av stopperen sammen med lagkameratene på benken. Da hadde han skinne rundt beinet og krykker, noe som er dårlig nytt for et Manchester United-lag som allerede sliter med skade på Phil Jones i bakre rekker.

Tverrligger-treff fra Falcao - lekker flikk i mål fra Herrera
Etter hvilen var Falcao nære ved å sette sitt første mål i engelsk fotball tre minutter ut i 2. omgang, men traff kun en dirrende tverrligger bak Kasper Schmeichel.

Det tredje målet skulle allikevel komme, og igjen var det nykommerne som gjorde det. Ángel Di Marias skudd ble til en målgivende for Ander Herrera, som takket være en lekker flikk sørget for 3-1 og sitt andre mål på to kamper.

To kjappe fra Leicester skapte balanse
Manchester United svevde høyt, men etter drøye timen våknet for alvor vertene. Først fikk de straffespark, i en situasjon der Rafael ble dømt på å være for tøff i ryggen mot Jamie Vardy. Like før hadde Vardy lagt Rafael i bakken uten at noe ble dømt.

– Skulle det vært frispark til Rafael først, eller var det skulder mot skulder? Og var det nok til å dømme straffe? sa kommentator Heggelund.

– Jeg mener at det ikke er straffespark. Jeg mener Vardy oppsøker den. Den kontakten der er ikke nok til straffespark, sa Petter Myhre etter kampslutt.

– Det er frispark i forkant. Vardy ser ikke på ballen i det hele tatt. Han ser kun på mann, sa Erik Thorstvedt.

– Du vet på forhånd at spillere gjør det der. Du må ikke gjøre det, som spiller. Du vet at du er i 16-meteren. Du tillater dommeren å blåse. Jeg vet ikke om det er straffe, men du har ikke råd til det i Premier League, sa Manchester United-manager Louis van Gaal etter kampslutt.

Fra elleve meter var uansett David Nugent iskald, og allerede minuttet etter var lagene like langt. Igjen var det Vardy som spilte tilretteleggerrollen da han ble truffet av et skudd og så la en perfekt ball til Esteban Cambiasso. Argentineren dunket inn 3-3 med sitt første mål i engelsk fotball.

Vardy fullførte snuoperasjonen - så fullførte Ulloa sensasjonen
Det skulle dog bli mer. Elleve minutter før slutt kontret Leicester etter at innbytter Juan Mata hadde mistet ballen, og tidligere Manchester United-spiller Ritchie De Laet fant Jamie Vardy. Alene med David De Gea var han iskald og sendte vertene i tet.

– Senasjonen er et faktum. Skjer dette her? sa Heggelund.

Også her mente TV 2s studio at de røde djevlene skulle hatt frispark i foranledningen, da Vardy var i ryggen på Tyler Blackett før han løp gjennom.

Under fem minutter senere var Vardy på farten igjen. Denne gangen ble han lagt i bakken av samme Blackett inne i feltet, og dommer Mark Clattenburg pekte på straffemerket på ny. Det ble også rødt kort til gjestenes unge stopper.

Denne gangen var det Leonardo Ulloas tur fra straffemerket, og også han var iskald. Argentineren satte inn sitt femte mål for sesongen og også vertenes femte for ettermiddagen. Det ble også kampens siste, og Leicester vant dermed 5-3 i en utrolig kamp.

En av dem som reagerte på oppgjøret var Liverpool-spissen Mario Balotelli. 

– Man. Utd. ... LOL, skrev kraftangriperen på Twitter.

Lagoppstillinger:

Leicester: Kasper Schmeichel - Ritchie De Laet, Wes Morgan, Liam Moore, Paul Konchesky - Esteban Cambiasso (Andy King, 71.) - David Nugent (Matthew James, 75.), Danny Drinkwater, Dean Hammond, Jamie Vardy (Jeffrey Schlupp, 85.) - José Leonardo Ulloa

Manchester United: David De Gea - Rafael, Jonny Evans (Chris Smalling, 30.), Tyler Blackett, Marcos Rojo - Ander Herrera, Daley Blind, Ángel Di Maria (Juan Mata, 76.) - Wayne Rooney - Radamel Falcao (Adnan Januzaj, 71.), Robin van Persie