– Sparta vasket isen med Vålerenga

Sparta Sarpsborg ga regjerende seriemester Vålerenga en skikkelig leksjon i «hockeytown» lørdag.

Sparta - Vålerenga 6-1:

Sparta har startet sesongen imponerende og hadde før kampen mot Vålerenga allerede tatt skalpen til seriefavoritt Oilers.

Lørdag ble Vålerenga banket 6-1etter en fantastisk midtperiode der Vålerenga-keeper Steffen Søberg måtte tåle å se fire pucker i mål.

– Sparta vasket Vålerenga av isen. De rystet Vålerenga langt inn i sjelen. Dette ble en fest for Sparta i deres egen hule, utbrøt kommentator Kasper Wikestad etter Spartas oppsvisning i den andre perioden.

– Rett og slett drittdårlig
Henrik Malmström ga Sparta ledelsen i første periode. I midtperioden øket Mats Weberg, Niklas Røst, Fredrik Lystad Jacobsen og Josh Godfrey til 5-0.

Vålerengas Alexander Bonsaksen hadde ingen gode forklaringer på hvorfor de regjerende seriemesterne raknet fullstendig.

– Det er rett og slett drittdårlig. Vi klarte ikke å score i poweplay en gang. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det var ingenting som var bra, sukket han overfor TV 2 Sporten.

I tredje periode satte Brian Ihnacak inn et trøstemål for Vålerenga i power play. Men Dion Knelsen gjorde ydmykelsen for Vålerenga komplett da han satte inn 6-1-scoringen sju minutter før kampslutt.

Slaktet Vålerenga og hyllet Sparta
TV 2-ekspert Geir Hoff slaktet Vålerengas innsats etter kampen.

– Vålerenga slurvet med puck og tok alt for stor risiko. De ga seg selv dårlige odds fra starten av, og satte på en måte premissene for kampen fra starten av, mente Hoff, som lot seg imponere over Spartas innsats.

– Sparta spilte hard, fysisk ishockey krydret med teknisk artisteri. Det er et lag som spiller med stor selvtillit om dagen, konkluderte han.

Stjernen imponerer
I den andre kampen i GET-ligaen lørdag kveld slo Stjernen Storhamar Dragons 5-3 og topper tabeller med ti poeng av 12 mulige i serieåpningen.

Sparta følger hakk i hæl på plassen bak, mens Vålerenga ligger i bunnen med kun én seier og tre tap på sine første kamper.