Ekspertene mener Liverpools motstandere kun frykter Sterling 

– Han er den eneste spilleren med x-factor, sier Petter Myhre.

West Ham-Liverpool 3-1
Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool - som forrige sesong kun tapte seks kamper totalt i Premier League - tapte lørdag sin tredje av fem mulige oppgjør denne sesongen da West Ham vant 3-1 på Boleyn Ground.

Etter kampen var Petter Myhre bekymret på de rødes vegne.

– Liverpool-fansen bør være meget bekymret. De ser ikke ut slik de har sett ut de siste sesongene, for de får ikke til det offensive spillet sitt, sa TV 2s ekspert.

Les også: Liverpool strøk i første test etter Mesterliga-kamp

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Myhre mener at kun én Liverpool-spiller nå er fryktet blant motstanderne.

– Utfordringen deres nå er at Raheem Sterling er den eneste spilleren med X-factor foran der nå. Han er den eneste spilleren som motstanderen er bekymret for hver gang han har ballen. Coutinho som skal være den kreative kraften har ikke levert. Balotelli har ikke levert. Lallana har vært skadet og er på vei tilbake i form. I dag starter de med Borini, og det er mange spillere der som ikke er i nærheten av å levere på det nivået de leverte forrige sesong, sa han etter kampslutt.

– Uten Suárez og Sturridge må de andre tre ut av komfortsonen
Sterling fikk også skryt underveis i kampen, blant annet av sidekommentator Nils Johan Semb.

– Han er en av de mest spennende tenåringene i internasjonal fotball, om ikke den aller mest spennende, sa toppfotballsjefen.

Mange var spent på hvordan det ville gå med Liverpool denne sesongen uten Luis Suárez, og det er tydelig at når også Daniel Sturridge er borte så blir det vanskelig for Brendan Rodgers' lag.

– De har ikke de stjernene rundt seg. Med Suárez og Sturridge, som plaget motstanderne hele tiden, da kunne de andre konsentrere seg om å gjøre de andre gode. Nå er det de som må tre ut av komfortsonen og være den kreative kraften. Så langt har ikke Liverpool greid det, sa Myhre.

Hans kollega Erik Thorstvedt har tro på at forrige sesongs Premier League-toer kommer seg ut av den tøffe situasjonen de er i nå.

– Jeg tror de kommer til å greie det. Brendan Rodgers er en god trener og han har mange gode spillere til disposisjon. Men de er jo langt bak. De har startet dårlig og det er ganske lett for andre lag å være gode mot Liverpool. Det er bekymringsfullt, sa den tidligere Premier League-keeperen.

Stiller spørsmål ved Gerrards rolle
Thorstvedt lurer blant annet på rollen til Liverpools kaptein og store talisman Steven Gerrard, som har vært langt unna den spilleren som forrige sesong sørget for 13 mål og 14 målgivende pasninger fra midtbaneposisjon.

– Hva gjør du med han? Lag har jo funnet litt ut av disse greiene deres etter hvert. Den store elefanten i rommet er jo om han skal ut av laget. Eller skal du gjøre det på en annen måte? Slik som det er nå så er det spillere som følger ham og tar ham ut hver eneste gang, sa Thorstvedt.

– Bommet med inngangen
Kommentator Øyvind Alsaker oppsummerte det enkelt like etter kampslutt.

– Spørsmålet var «Hva skjer uten Luis Suárez?». Svaret vi har fått etter fem runder er at Liverpool står med tre nederlag, sa han.

Samme mann var allerede halvveis i omgangen klar på at Brendan Rodgers - da han byttet formasjon - trolig hadde gjort noe feil i kampforberedelsene.

– Du har bommet med inngangen hvis du må endre både formasjon og materiell etter en halv omgang. Det var ingen tegn til bedring fra gjestenes side, så Rodgers følte at han måtte ta grep, sa kommentatoren allerede halvveis i 1. omgang.