Grindhaug: – Har seriøst vurdert å gi meg

2014 har vært et tungt år for Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Se Haugesund-Rosenborg på TV 2 Zebra kl. 20.00!

Kontrastene har vært store på ett år for FK Haugesund. I fjor leverte klubben tidenes beste sesong og sikret en imponerende 3.-plass. I år har klubben slitt langt tyngre, ligger nå på kvalifiseringsplass og kjemper mot nedrykk.

– Det har ikke vært behagelig, langt derifra. Det har vært tungt for spillerne, supporterne og ansatte. Det går bra med meg, men det er ikke artig å se at de lider, sier Grindhaug til TV 2 Sporten.

Samtidig har det ikke bare vært enkelt for Haugesund-treneren i år. Faktisk har tanken om å tre til side flere ganger streifet 42-åringen.

– Jeg har seriøst vurdert å gi meg, klart jeg har det. Når du lever av resultater og resultatene uteblir, skulle det bare mangle at du vurderer din egen stilling, sier Grindhaug.

Han innrømmer at tanken som regel har streifet han søndagskveldene etter tap - og at motivasjonen som regel har vært tilbake mandag.

– Mandagene får du det som regel på avstand. Og du kan jo ikke gi opp. Det ville vært det feigeste jeg kunne gjort, sier Grindhaug.

Er selvkritisk
Med smilet, en artig kommentar og et brennende engasjement, har Haugesund-treneren markert seg som en berikelse i norsk fotball de siste årene. Like lett har det ikke vært i år når toppstrid har blitt byttet ut med bunnstrid - slik flere norske lag har hatt tradisjon for å gjøre de siste årene.

I ettertid er Jostein Grindhaug selvkritisk - og innrømmer at han kanskje har manglet litt av gnisten han har hatt de siste årene.

– At vi har gått fra medalje til bunnstrid kan forklares, for vi er ikke de første som gjør det. Men akkurat nå har jeg ikke brukt så mye krefter på det. Nå er vi nødt å se på mulighetene for trepoengere de siste syv kampene. Men klart, vi har evaluert og sett hvor skoen har trykket feil, sier Grindhaug.

– Hvor er det?

– Jeg har ikke veldig lyst å utbrodere det nå, men i sum har vi ikke vært sultne nok. Vi har ikke vært klare nok for det som har skjedd. Det har lenge vært behov for en korreksjon, og at at den skulle bli så djup som den har blitt, det har vært tøft og vondt. For jeg burde ha strammet inn tidligere og fått mer ut av det, sier Grindhaug.

Tok grep i sommer
Han mener en litt manglende sult i klubben har gitt følgefeil videre i klubben. I sommer føler Grindhaug at klubben fikk tatt grep. Da innså man at resten av sesongen ville bli en kamp om å holde seg i Tippeligaen.

– Når du har innstilt deg på at du vil ligge i bunn, legger du fortida bak deg og ser i stedet muligheter. Nå vet alle, omgivelsene og alt, at det blir på håret om vi spiller i Tippeligaen eller i 1. divisjon neste år. Derfor synes jeg egentlig vårsesongen var tøffest, sier Grindhaug.

Haugesund har nå gått på fire strake tap. Helst bør trenden snu allerede når Rosenborg gjester Haugesund stadion søndag.

– Jeg har holdt på her i seks år og har aldri opplevd fire tap på rad. Vi har knapt tapt to på rad, og har vært flinke til å gnikke ut resultat. Det er en ny opplevelse for oss alle. Det er langt i fra behagelig, men vi er nødt til å prøve å få det beste ut av det, sier Grindhaug som forventer en tøff batalje søndag.

– Rosenborg har begynt å få form og fasong. Det blir en tøff kamp, men det er samtidig bare to føtter på de på andre siden også, sier han.