Slik var Thor Hushovds siste dag som sykkelproff

Cava i drikkeflasken, og tårer fra konen Susanne.

Brakel (TV 2): Thor Hushovd avsluttet lørdag en strålende sykkelkarriere i Belgia. Fredag kveld ble Grimstad-rytteren hyllet med kake fra lagkompisene og støtteapparatet i BMC.

Se reportasje fra dagen øverst i artikkelen

Lørdag ettermiddag kom han i mål i Primus Classic Impanis-Van Petegem - og da var karrieren over.

- Jeg fikk en fin måte å si farvel på. De har vært veldig entusiastiske her i Belgia, og det har vært gøy, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

FIKK CHAMPAGNE I DRIKKEFLASKEN: Støtteapparatet overrasket Thor Hushovd før start.
FIKK CHAMPAGNE I DRIKKEFLASKEN: Støtteapparatet overrasket Thor Hushovd før start.

- Hvordan har din vært?

- Det har vært veldig opp og ned. I det ene øyeblikket har det vært vemodig og trist, men så gikk det fort opp en bakke og så tenkte jeg at det var bra jeg tok avgjørelsen om å slutte. Jeg fikk den avslutningen jeg ønsket. Det har vanket mye ros fra folk og de har vært veldig positive. Resultatmessig gikk det ikke som jeg håpet, men jeg han ikke bestille alt, svarer syklisten.

- Hvordan vil du oppsummere dine 15 år som proffsyklist?

- Jeg synes det har vært fantastisk bra år. Jeg har vunnet mange store sykkelritt, og tatt totalt mellom 80 og 90 seire. Det har vært tøft å være proffsyklist, men jeg er stolt over det har oppnådd, selv om det er noen resultater jeg føler at jeg mangler, innrømmer han.

Cava på drikkeflasken

Før start i lørdagens Primus Classic Impanis-Van Petegem skulle 36-åringen ta seg en slurk fra drikkeflasken. Men det var tydelig at noen i støtteapparatet allerede hadde startet feiringen av Hushovds karrierepunktum litt tidlig.

Til hans store overraskelse innholdt nemlig flasken cava.

– Haha! Visste dere om det? sa Hushovd til TV 2 da han sto på startstreken i den søvnige belgiske småbyen Brakel lørdag formiddag.

– Jeg har aldri hatt champagne på drikkeflasken før. Jeg tenkte: «Hva er det de driver med?» Dette var gøy.

Med seg til Belgia har Hushovd konen Susanne og barna Isabel og Niklas, samt sin trener Atle Kvålsvoll. Før start ble han hyllet med taler og gaver. Og overalt hvor 36-åringen beveget seg kom konkurrenter og publikum bort for å ta avskjed.

– Det er spesielt. Det er rart å være i bussen og omgivelsene, og vite at det er siste gang. Jeg kan ikke si noe annet enn at det føles spesielt, sier Hushovd.

– Det er en glede over at det er slutt. Det er en avgjørelse jeg tok av visse grunner. Det er samtidig minner man ser tilbake på og tenker at nå er den tiden over. Det er rart.

Se dokumentaren «Hushovd: Sykkelkongen» på TV 2 Sumo her!