Villa om dansen: – Det er mer skummelt enn baklengs salto på motocross

«Skal vi danse»-aktuelle André Villa hevder han ikke kan danse. Han er likevel fortsatt med i dansen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld på «Skal vi danse» er André Villa (32) igjen å se ute på parketten.

Ekstremsportgutten fra Vågå i Gudbrandsdalen har «hengt opp og ned» fra en motocross-sykkel siden han var fire år gammel. 

HØYTFLYVENDE:  Andre Villa er verdensmester i Freestyle Motocross, og føler seg mye mer komfortabel i slike svev, enn de han om dagen gjennomfører på «Skal vi danse».  Foto: AFP/ Alfredo Estrella.
HØYTFLYVENDE:  Andre Villa er verdensmester i Freestyle Motocross, og føler seg mye mer komfortabel i slike svev, enn de han om dagen gjennomfører på «Skal vi danse».  Foto: AFP/ Alfredo Estrella.

I kveld kan du se intervju med Villa på «God kveld Norge», der han blant annet forteller at han har begynt å tenke på en fremtid med familie og barn.

Men først skal han snuse på en etterlengtet verdensrekord i «X Games» neste år. I tillegg skal han svinge seg så langt han kan på parketten i «Skal vi danse» på TV 2.

– Jeg kan bare springleik og halling

Villa hadde finpusset formen og følte seg hundre prosent klar foran sommerens store «X Games»-konkurranse. Et uheldig brudd i håndleddet gjorde det derimot umulig for motocross-stjernen å delta i mesterskapet. 

Men aldri så galt at ikke det er godt for noe. Hullet i Villas timeplan gjorde at han kunne takke ja til å være med på «Skal vi danse».

– Det er veldig skummelt. Mer skummelt enn baklengs salto på cross-sykkel, for jeg kan jo ikke danse, påstår Villa.

– Jeg danset faktisk under OL-åpningen på Lillehammer, røper Villa og fortsetter. – Og så kan jeg litt springleik og halling, sier han og klasker seg på foten.

Endelig tid med kjæresten

Det kan se ut til at bruddet i håndleddet også har vært gunstig for forholdet til kjæresten Rachel Nordtømme (25). Villa bor nemlig vekselvis mellom USA og Spania, og det kan gå lang tid mellom hver gang de ser hverandre. 

– Nå har jeg hus i Spania og California. Jeg har jo lyst til å flytte til Norge til slutt, men jeg har ikke helt bestemt meg enda. Derfor håper jeg at tiden hjemme i høst blir en positiv opplevelse, som får meg til å ville flytte hjem, sier Villa.

Han tror ikke han kommer til å fortsette med motocross freestyle så mage år til.

– Jeg gjør det jo fortsatt bra, men man må jo gi seg mens leken er god, er det ikke det man sier? Det kommer jo snart en framtid med familie og andre viktigere ting, smiler Villa.

Se et lite utdrag fra intervjuet med Andrè Villa øverst i saken.

Villa er tidligere vinner av verdensmesterskapet i Freestyle Motocross, og var som én av tolv kjørere med på det prestisjetunge «X-Games» i Los Angeles 2. august 2008.

Han var også klar for «X-Games» i 2006, men da røk korsbåndet i kneet. I 2008 brakk han begge beina i leggen tvers av da han måtte kaste seg av motorsykkelen etter et mislykket hopp under en konkurranse i Polen.

Ikke nok med det - i  2011 brakk han lårbenet under trening, og så brakk han altså håndleddet i våres.