ÅPNER FOR SAMARBEID: Thor Hushovd er fristet til å samarbeide med Edvald Boasson Hagen etter at han legger opp.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ÅPNER FOR SAMARBEID: Thor Hushovd er fristet til å samarbeide med Edvald Boasson Hagen etter at han legger opp.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Hushovd åpner for Boasson Hagen-samarbeid

– Det frister, sier 36-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har tidligere vært klar på at han ikke ønsker en fremtredende rolle i sykkelsporten etter at han lørdag avslutter sin aktive karriere i Belgia.

– Fristende
Men når TV 2 møter Hushovd dagen før dagen, i bakgården på Park hotell i Izegem, innrømmer han at opplegget til MTN-Qhubeka lokker.

– Jeg tror jeg kunne hjulpet og forberedt laget på best mulig måte inn mot de store løpene, ikke minst i forhold til det taktiske, forteller han.

– Angrer ikke på avgjørelsen
BMC-rytteren spilte en aktiv rolle da Boasson Hagen valgte å droppe tilbudet fra Tinkoff-Saxo og i stedet satset på en fremtid i det sør-afrikanske laget.

Hushovd bekrefter at også han fikk tilbud fra samme sted om å fortsette karrieren.

– MTN-Qhubeka ville at jeg skulle kjøre til og med Paris-Roubaix fordi de mener at jeg har noe uoppgjort der. Det har de forsåvidt rett i, men de klarte likevel ikke å overtale meg.

– Har du angret på at du annonserte at du vil legge opp?

– Nei, ikke en dag.

-Tror du at du kommer til å gjøre det i fremtiden?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg har gått mange runder med meg selv og funnet ut at dette er det rette. Samtidig er det klart at jeg vil savne ting. Spesielt go-en og drive-en som man har hver eneste dag for å bli bedre, er noe som jeg vil savne, svarer han.

Med seg til Belgia har Hushovd sin kone Susanne, samt barna Isabel og Niklas. De gleder seg nå til å se mer til sin mann og pappa. 36-åringen er klar på at han nå trenger en pause for å få ting litt på avstand.

Men mens han tidligere har vært klokkeklar på at han ikke ser for seg en fremtid i sykkelsirkuset, er han ikke like kategorisk nå.

– Frister det å bidra opp mot Boasson Hagen?

–Det frister, selvsagt. Edvald har et enormt potensial, det vet alle. Men vi har ikke sett det beste av ham de to siste årene. I tillegg er MTN-Qhubeka et spennende lag. De har en annen filosofi og tankegang, og i motsetning til mange andre, så vet de hvor de er i hierakiet. De er underdogs som ønsker å slå fra seg, svarer han.

Hushovd har fått klare signaler fra prokontinentallaget at de ønsker ham i en rolle.

– Det hadde i så fall blitt å bidra inn mot hele laget - og ikke bare mot Edvald - med min erfaring. Jeg har en "utdannelse" som mange kunne hatt bruk for. Jeg har alltid gjort ting på min egen måte, og kjørt sykkelløp uten store lag rundt meg.

– Kan komme noen tårer
Men først skal han avslutte sin egen karriere. I Primus Classic Impanis Van Petegem stiller han ikke med de helt store ambisjonene.

– Jeg har ikke trent for å vinne, i tillegg er ikke dette et sykkelløp som er min type ritt. Dette er mest for å sette et endelig punktum; komme hit og vite at det er siste gangen jeg kjører lagbussen til start, tar på startnummer og går ut og sykler sykkelløp.

– Kommer tårene i morgen?

– Det kan være, svarer han med et smil.