Dette er Steven Tylers norske venninne

«Aerosmith»-vokalisten er god venn med den norske designeren Elise Øverland som for 20 år siden klarte å fange rockestjernes oppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rockestjernen Steven Tyler (66) røpte overfor «God kveld Norge» i våres at han hadde et par uforglemmelige øyeblikk fra forrige gang han og bandet «Aerosmith» spilte i Norge. 

– Jeg husker Vigelandsparken med alle statuene. Også møtte jeg en jente som heter Elise Øverland. Det var et annet minneverdig øyeblikk, sa Tyler i mai. 

Steven Tyler kom tilbake til Norge for å holde konsert i Kristiansand i sommer for første gang på over 20 år.

Det var også 20 år siden han møtte Elise Øverland, som endte opp som både hans personlige klesdesigner og også en god venninne.

Se hele innslaget med Steven Tyler og Elise Øverland lørdag kl. 22:15 på «God kveld Norge».

«God kveld Norge» ble invitert med backstage i Kristiansand for å ta en prat med det gode venneparet. 

Ble litt forelsket

Etter konserten Steven Tyler holdt i Oslo Spektrum i 1993, fikk han se noen klesplagg som Elise Øverland hadde designet. Rockestjernen ble så imponert over hva han så at han personlig møtte opp på hybeldøra til Øverland. Med et lite, elektronisk piano satte han seg ned og sang balladen sin «Dream on» til Øverlands store overraskelse.

– På grunn av det dyktige arbeidet hennes og alt... Jeg ble på en måte litt forelsket i henne, visker Tyler til «God kveld Norge».

Øverland flirer. Hun sier selv at det ikke har vært noe romantisk mellom dem, men at de utviklet et veldig spesielt og godt vennskap. 

Stjernedesign

Kjemien mellom de to stemte med en gang, og siden har Øverland både designet store mengder klær og turnert med bandet «Aerosmith» rundt omkring i verden. 

– Han kunne jo velge å bli kledd opp av hvem som helst. Vi hadde en ganske spesiell kjemi med en gang, sier Øverland utenfor omkledningsrommet til Tyler.

Øverland har også andre kjente musikere på sin kundeliste. Alicia Keys, Lenny Kravitz og Keith Richards fra Rolling Stones er alle store fan av den norske designeren.