Dæhlies råd til Northug: – Du må leve som en skiløper!

– Det er så enkelt, men samtidig så komplisert, sier langrennslegenden Bjørn Dæhlie til TV 2 Sporten.

Oslo (TV 2 Sporten):  Tidenes beste langrennsløper, Bjørn Dæhlie, er klar på hva Petter Northug jr. må gjøre for å komme tilbake på verdenstoppen.

TV 2 møtte skilegenden da han deltok på ei rulleskiøkt med herrelandslaget i Bærum. Og dit, altså sammen med de andre landslagsløperne, bør også Northug jr. komme seg fortest mulig.

– Vilje kan flytte fjell
For der blir han tatt godt vare på, mener Dæhlie.

– Hva blir viktigst for Petter Northug jr for å reise seg?

– Det er en mann som vet det bedre enn alle andre og det er Petter selv. Han har jo tidligere vist at han har vilje som kan flytte fjell, den viljen får han god bruk for nå. Og han vet så godt hva som må til: det er som sagt er å leve som skiløper! Det virker jo som han har trent godt og det tyder jo på at han har motivasjonen som må til, sier Dæhlie til TV 2 Sporten.

– Du er jo sponsor for landslaget i langrenn, er det problemfritt for en sponsor med løpere som blir tatt for promillekjøring?

– Jeg håper det nå går kjapt i orden med avtalen med landslaget og så får vi alle andre blir ferdig med det som skjedde 4. mai, svarer langrennslegenden.

Imponert over landslagsgutta
Bjørn Dæhlie var med landslag på deler av langturen med landslagsgutta fredag formiddag og er imponert over den treningen som løperne har lagt ned – til nå.

– Det gleder jo meg at de kommer godt forberedt til høsten og ikke minst at det har vært en del løpetrening og jeg merker meg at Eldar Rønning har løpt 5000 meter på 14.48, det er bra! De norske gutta er nok bedre enn det som ble vist i Sotsji og de kommer til å slå sterkt tilbake i Falun-VM, det er jeg sikker på, konkluderer Bjørn Dæhlie.