NY FINALEARENA: Dette bildet stammer fra Mesterliga-finalen i 2011. Nå skal Wembley nok en gang huse Europas ypperste elite. Foto: Scanpix
NY FINALEARENA: Dette bildet stammer fra Mesterliga-finalen i 2011. Nå skal Wembley nok en gang huse Europas ypperste elite. Foto: Scanpix

EM-finalen i 2020 spilles på Wembley

UEFA har besluttet at EMs finale og semifinaler i 2020 spilles i London.

Nyon, Sveits (NTB): Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har besluttet at EMs finale og semifinaler i 2020 spilles på Wembley i London.

Valget av London og Wembley ble offentliggjort etter at UEFA hadde hatt et styremøte fredag.

Der ble det som ventet besluttet at Wembley, med sin kapasitet på 90.000 tilskuere, skal arrangere de tre siste kampene i mesterskapet. Totalt skal 13 byer i like mange europeiske land være vertskap for kamper i løpet av mesterskapet.

München var eneste utfordrer til London i kampen om å få lov til å være finaleby. Men Bayern Münchens hjemmebane nådde ikke opp i kampen mot den tradisjonsrike nasjonalarenaen i London.

Ingen kamper i Sverige
UEFAs annonsering forteller oss også at Sverige ikke får noen kamper. 

– Vi er fryktelig skuffet. Vi forstår ikke grunnen til dette, sier talsmann Karl-Erik Nilsson i det svenske fotballforbundet til Expressen.

Mesterskapet i 2020 er det eneste som skal være spredt over hele Europa. Dette blir gjort for å feire mesterskapets 60-årsjubileum. Fra 2024 er EM tilbake med det vanlige formatet.

Tyskland håper nå at sjansene deres for å arrangere mesterskapet i 2024 skal øke etter fredagens beslutning. Også Nederland og Tyrkia har meldt sin interesse for mesterskapet om ti år.

(©NTB/TV 2)

Les enda flere sportsnyheter på tv2.no/sport!