Pengene fra megabøtene til Manchester City og Paris Saint-Germain skal komme andre europeiske klubber til gode.  Tromsø får 2,1 millioner kroner.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Pengene fra megabøtene til Manchester City og Paris Saint-Germain skal komme andre europeiske klubber til gode.  Tromsø får 2,1 millioner kroner. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø får millioner fra bøtelagte storklubber

Pengene fra megabøtene til Manchester City og Paris Saint-Germain skal komme andre europeiske klubber til gode.

Både City og PSG ble i mai bøtelagt med 490 millioner kroner hver av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Bakgrunnen var toppklubbenes brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

I første omgang har City, PSG og Zenit St. Petersburg innbetalt til sammen 200 millioner kroner. Disse pengene skal fordeles på klubbene som deltok i gruppespillene i mesterligaen og europaligaen forrige sesong.

Dermed får Tromsø, som i fjor var eneste norske lag i europaligaens gruppespill, et uventet beløp på 2,1 millioner kroner.

– Det er klart at pengene kommer godt med. Vi kan ikke bruke dem på spillere eller lønninger, men de hjelper oss med underdekningen på kostnadssiden, sier sportslig leder Svein Morten Johansen i TIL til NTB.

Også lag som røk ut i kvalifiseringen til mesterliga og europaliga forrige sesong, får en mindre del av bøtene. Det betyr at Molde, Hødd, Rosenborg og Strømsgodset får penger fra UEFA. (©NTB)