Spagetti med frisk cherrytomatsaus og sommerfuglpasta med laks og fløte Foto: TV 2
Spagetti med frisk cherrytomatsaus og sommerfuglpasta med laks og fløte Foto: TV 2

Spagetti con pomodorini frecshi og Farfalle con salmone e panna

Spagetti med frisk cherrytomatsaus og Sommerfuglpasta med laks og fløte

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriftene er fra boka ” Min italienske bestemors kjøkken” av Mariangela Di Fiore

 

Spagetti con pomodorini frecschi - Spagetti med frisk cherrytomatsaus:

400 g pasta
500 g cherrytomater
150 g mozzarella
2 hele hvitløksfedd
Frisk basilikum fra en stor potte
Ekstra virgin olivenolje

Kok spagetti i en stor kasserolle med kokende saltet vann .
Mens spagettien koker, del tomater i fire og riv mozzarella i små biter.
Hell litt olivenolje i en panne med høye kanter ( stor nok til å romme ferdigkokt pasta).
Legg hele hvitløksfedd i pannen og la surre ved middels varme .
Tilsett tomatbåtene og nesten alle basilikumbladene .
Hell vannet av den ferdigkokte spagettien.
Ta ut hvitløksfeddene av pannen og hell godt avrent spagetti i pannen.
Tilsett mozzarella og bland godt sammen.
Pynt med frisk basilikum før servering.

Farfalle con salmone e panna - Sommerfuglpasta med laks og fløte:


400 g farfalle ( sommerfuglpasta)
200 g laks , helst røkelaks
3 dl fløte
Salt og nykvernet pepper
Frisk bladpersille eller dill
revet skall av 1/2 sitron

Kok opp vann, tilsett salt og pasta, kok etter anvisning på pakken.
Lag saus mens pastaen koker ( til al dente)
Skjær laks i biter , kok opp fløte i en liten kasserolle, tilsett laks og la trekke et par min.
Tilsett revet sitronskall og smak til med grovmalt pepper og salt ( NB røkelaks kan være salt) .
Sil vannet av pastaen og bland inn sausen med laks.
Server med litt grovmalt pepper på toppen og persille eller dill.