Slik oppsto Farmen-Bjørn Egils usedvanlige frykt for padder

– Jeg har problemer med å undertrykke den trusselen en padde faktisk utgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Egil Mogenstad (40) fra Bergen lot seg «lure» til å bli med på Farmen, etter at han og kona Hilde hadde drukket vin.

– Det berømte «ett glass for mye» gjorde at jeg sa tja. Så dette er en utfordring gitt hjemmefra, sa Bjørn Egil til TV 2 i forbindelse med avsløringen av årets deltakere.

En av grunnen til at han er skeptisk til en tilværelse på Farmen, er at han er livredd for frosk og padder.

Se klipp fra første episode, der Bjørn Egil må følges på do, øverst i saken.

– Jeg synes det er usedvanlig ekkelt. For en tid tilbake lurte familien min meg med på fisketur. Jeg visste at vi ville komme tilbake etter skumring, så jeg gjorde en avtale med dem da vi skulle tilbake til hytta. Hilde skulle gå foran, mens mine to barn skulle gå på hver sin side av meg. Jeg husker at jeg fokuserte veldig på å ikke få panikk. Vi var nesten fremme ved hytta, da jeg hørte noe rasling i lyngen. Jeg hoppet opp på ryggen til min kone, som selvsagt ikke var forberedt på å få 80 kilo på ryggen, samtidig som jeg ropte 'løp', forteller Bjørn Egil.

Spesiell grunn

Hva denne fobien skyldes mener Bjørn Egil må stamme fra moren hans.

– Jeg er rimelig sikker på at det kommer fra min mor. Da jeg var liten, var jeg som alle andre, og gikk rundt og fanget padder. Jeg synes det var festlig å kunne skremme henne med disse paddene. Såpass ålreit forhold hadde jeg til disse dyrene, inntil jeg gikk i fjerde klasse. På et tidspunkt begynte det å bite seg fast i meg hvor ekkelt det ville være å tråkke på dem.

Frykter hjerteinfarkt

I år ligger Farmen-gården frodig til, like ved et tjern. Bjørn Egil har prøvd å ikke tenke så altfor mye på at det er stor sannsynlighet for at det vil befinne seg frosk og padder der.

– Jeg er ikke sikker på om jeg må bevege meg ut etter skumring. Jeg tenker at jeg ikke må det, sier han, og legger til etter litt betenkningstid:

– Det er veldig skummelt å tenke på, men jeg velger å håpe at konkurranseinstinktet er sterkere enn frykten. Det verste som kan skje er at jeg får hjerteinfarkt.

Klarer ikke undertrykke frykten

Bjørn Egil er fullt klar over at fobien kan virke useriøs, men det er ingen tvil om at han er oppriktig.

– Rent intellektuelt har jeg ingen problemer med å se at dette er tåpelig. Samtidig har jeg litt problemer med å undertrykke den frykten og den trusselen en padde faktisk utgjør, proklamerer han. 

Under kan du se intervju med Bjørn Egil der han forteller om angsten for padder.

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og søndag.