KAN KOMME TIL LERKENDAL? Real Madrids stjernegalleri er blant lagene som kan spille Supercupfinale på Lerkendal i 2016.(AP Photo/Gabriel Pecot) / TT / kod 436
KAN KOMME TIL LERKENDAL? Real Madrids stjernegalleri er blant lagene som kan spille Supercupfinale på Lerkendal i 2016.(AP Photo/Gabriel Pecot) / TT / kod 436

Supercupen til Lerkendal i 2016

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) besluttet at den europeiske supercupfinalen i 2016 skal legges til Lerkendal i Trondheim.

Ifølge NRK har Rosenborg siden 2013 har jobbet for å få storkampen til Lerkendal og at de nå skal ha lykkes med det. Supercupfinalen spilles mellom vinneren av europaligaen og mesterligaen hvert år.

– Jeg traff flere beslutningstakere i UEFA i forbindelse med årets trekning til Europa. Vi er 95 prosent sikre på at vi skal få dette flotte arrangementet, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, til NRK.

– Lenge vært et mål med finale i Norge
Årets finale mellom Real Madrid (Mesterligaen) og Sevilla (Europaligaen) ble spilt på Cardiff City Stadium. Dette var andre gang supercupfinalen ble spilt på en annen arena enn Stade Louis II etter en serie på 15 supercupfinaler på rad i Monaco.

– Det har vært et mål om å få denne finalen til Norge, og jeg er glad for at felles arbeid for å få dette til har lykkes. Lerkendal har historisk vært vår fremste Champions League-arena, og da er det naturlig at Lerkendal er arenaen første gang vi har denne finalen i Norge. Samtidig er det en annerkjennelse av både Rosenborg og NFF som arrangør av internasjonale kamper og turneringer. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger som arrangør av J19-sluttspillet i sommer, og et arrangement av supercupfinalens størrelse er passe stor for Norge. Dette blir en stor festdag for norsk fotball, sier fotballpresident Yngve Hallen til fotball.no.

– Beæret
Rosenborg feirer 100 år i 2017, og daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg sier supercupfinalen blir en flott inngang til jubileumsåret.

– Vi er beæret over at UEFA tildelder Lerkendal Supercupfinalen. De kjenner Trondheim, Lerkendal og vår arrangørkompetanse etter mange år i Champions League, sier Tove Moe Dyrhaug i RBK.

Datoen trønderne nå kan se fram mot er 9. august 2016.

(©NTB/TV 2 Sporten)