TØRKET TÅRENE: Cecilia Brækhus fikk overbragt en sjekk på én million kroner under innspillingen av denne ukas «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway
TØRKET TÅRENE: Cecilia Brækhus fikk overbragt en sjekk på én million kroner under innspillingen av denne ukas «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway

Cecilia Brækhus brast i gråt av «Senkveld»-overraskelse

En rørt boksedronning måtte tørke tårene etter millionoverraskelse. Les hvorfor! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Cecilia Brækhus (32) gjestet innspillingen av «Senkveld» torsdag, røpet finansminister Siv Jensen (45) at proffboksing kan bli lovlig på norsk jord fra neste år.

Det skulle ikke bli den eneste store overraskelsen boksedronningen fikk denne septemberkvelden.

Midt i programmet fikk hun nemlig overbragt en sjekk på én million kroner til den veldedige stiftelsen Bring Children From The Streets, som bokseren har engasjert seg i i over ti år. 

En målløs Brækhus måtte ty til tårene foran TV-kameraer og publikum. 

I sjokk etter sending

Når TV 2 tar en prat med den nå historiske bokseren backstage etter sending, er hun fortsatt sterkt preget av nyheten.

– Ehhh ... Jeg er fremdeles litt i sjokk, smiler Brækhus.

HARALD TIL DISPOSISJON: Brækhus fikk låne silketørklet til programleder Harald Rønneberg da tårene måtte tørkes. Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway
HARALD TIL DISPOSISJON: Brækhus fikk låne silketørklet til programleder Harald Rønneberg da tårene måtte tørkes. Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway

– Du måtte også ty til tårene der inne?

– Ja, jeg måtte det ... Det er jo utrolig mye penger!

At pengene går til nettopp Bring Children From The Streets, betyr ekstra mye ifølge 32-åringen. Stiftelsen jobber med barn og unge i Uganda, og dermed vil pengene mest sannsynlig strekke til mye. 

– Dette er mye penger her i Norge, men i Uganda er det så utrolig mye vi kan få til. Vi kan gi 500 barn og unge en utdannelse, og vi kan drive en skole, og vi kan skape nytt liv og en framtid for mange, sier Brækhus engasjert. 

Flyktet selv fra krigsherjet Uganda

Med på «Senkveld»-innspilling var også stiftelsens grunnlegger, Richard Kiwanuka, som selv flyktet fra et krigsherjet Uganda da han var 16 år gammel. Ifølge ham var det boksingen som ble redningen, og som også førte til at han møtte Brækhus.

Også han var både rørt og glad for millionsjekken, som var donert av XXL barnefond.

– Altså ... Det er stort. Hvis vi var i ringen, ville dette vært en knockout! Først blir man veldig, veldig overrasket. Så tenker man «er det virkelig?». Det er vanskelig å tro dette, det må jeg si. Men det er en utrolig god følelse! Som jeg sier til Cecilie, dette er nesten som å vinne i lotto, men man vinner lotto for tusenvis av barn og unge som skal benytte seg av dette, sier Kiwanuka til TV 2.

– Tøff situasjon for kvinnelige boksere 

Bring Children From The Streets driver skoler, idrettsklubber og bokseklubber i Uganda. Ifølge Brækhus har det vært stort å kunne være en del av det veldedige arbeidet.

– Det har vært utrolig spennende og lærerikt. Vi har lært mye om Uganda og infrastrukturen der. Og på disse ti årene har jeg fulgt mange av disse ungdommene fra gaten til de har fått en utdannelse og jobb, og det er utrolig moro. I tillegg har vi flere på landslaget i boksing, så vi er veldig stolte over det!

32-åringen innrømmer også at det er ekstra stas at de gjennom skolene bidrar til at flere kvinner blir idrettsutøvere i det øst-afrikanske landet. 

– Skolene er for både jenter og gutter, og det er faktisk jenter der som bokser. I Uganda er det gjerne ikke OK for jenter og kvinner å holde på med idrett, og de møter mange problemer som for eksempel overgrep. Det er en tøff situasjon. Så det vi har fått til med bokseklubbene der er vi veldig, veldig stolt over. 

Se boksedronning Brækhus i «Senkveld med Thomas og Harald» fredag klokken 22.15 på TV 2.