Drømmemål hindret Celtic-seier

Stefan Johansen hinket av banen med skade på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Salzburg - Celtic 2-2(1-1):

Etter en middels sesonginnledning i den skotske serien og fiaskoen i Mesterligaen må Ronny Deila levere resultater kjapt for å ikke lide samme skjebne som Ole Gunnar Solskjær.

RUNDSPILT: Ronny Deila måtte se sitt Celtic bli rundspilt borte mot Salzburg. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
RUNDSPILT: Ronny Deila måtte se sitt Celtic bli rundspilt borte mot Salzburg. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Nordmannen startet med Stefan Johansen på midtbanen, mens Jo Inge Berget varmet benken for gjestene. 

Salzburg viste i begynnelsen av kampen at det ikke skulle bli en enkel affære å plukke med seg tre poeng hjem til Glasgow.

Vertene fikk en god sjanse til å ta ledelsen etter ti minutter. Den korte corneren endte hos Christoph Leitgeb, som fyrte av fra 20 meter. Ballen gikk like over mål.

Debutantmagi

Så var det tid for at Celtic-debutanten presenterte seg. Kris Commons mottok ballen ved vertenes sekstenmeter etter 14 minutter. Vingen viste et fantastisk overblikk da han dyttet ballen til Mubarak Wakaso, som banket til på halvspretten. Ballen snek seg inn ved høyre stolpe. 

En fantastisk start for gjestene.

Se alle målene i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra CMore.

Så skulle det dreie seg om Salzburg i resten av omgangen.

Et friskt hjemmelag fikk mer kontroll over kampen og spilte ut gjestene. Spissen Alan ble spilt gjennom i midten etter 36 minutter. Avslutningen gikk via Efe Ambrose og i mål bak en utspilt Craig Gordon. En fortjent utligning for vertene.

MÅLSCORER: Scott Brown sendte Celtic på ny i ledelsen, men Salzburg utlignet ikke lenge etterpå. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
MÅLSCORER: Scott Brown sendte Celtic på ny i ledelsen, men Salzburg utlignet ikke lenge etterpå. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Det kunne blitt mye mer før pause og igjen var det midt i banen det skjedde. Venstrekanten, Marcel Sabitzer, ble spilt igjennom og skjøt fra 20 meter. Avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Celtic hang ikke med og det var kun små marginer som sørget for at vertene ikke ledet til pause. 

Celtic ble rundspilt

Etter pause fortsatte hjemmelaget å rundspille Celtic. Målscorer Alan fikk ballen på sekstenmeteren fem minutter ut i 2. omgang, men Gordon fikk avverget skuddet til corner.

Vertene fortsatte jakten på ledelsen og var svært nær kvarteret senere. Et nytt skudd fra Sabitzer ble reddet av Gordon. Returen plukket Alan opp som headet ballen mot åpent mål, men Gordon spretter opp igjen og leverer en ny fantastisk redning. Storspill av keeperen.

Celtic skapte ikke mye, men når de faktisk kom over på motstanderens banehalvdel ble det farlig. Etter 60 minutter kom skottene rundt på høyrekanten. Innlegget ble avverget, men i returrommet stod Scott Brown. Kapteinen sendte i vei et skudd som gikk via en forsvarer og i mål bak en utspilt keeper.

Vertene var rystet etter Celtics ledermål, men østerrikerne var ikke slått. Salzburg fikk frispark 13 minutter igjen. Jonathan Soriano feide frisparket rett i vinkelen. Et fantastisk mål og nok en fortjent utligning.

Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene på tampen og dermed endte det 2-2 i Østerriket. På overtid hinket Stefan Johansen av banen med skade. Det er uvisst hvor alvorlig skaden er for nordmannen.