Perfekt frispark fra Krancjar på Loftus Road

Ett poeng til både QPR og Stoke etter lekkerbisken i sluttminuttene.

QPR-Stoke 2-2 
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Det så lenge ut til at Peter Crouch ville bli matchvinner på sin gamle hjemmebane da Stoke gjestet QPR, men i sluttminuttene sørget litt frisparkmagi for utligning.

Niko Kranjcar skrudde ballen elegant i mål til 2-2, og dermed ble det ett poeng til hvert lag på Loftus Road lørdag.

– Det er et perfekt frispark. Et vidunderlig mål, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem om kroatens scoring.

– Det er veldig bra satt. Det handler om å få den over muren og bort i det hjørnet. Når du gjør det så bra, er det vanskelig for keeper, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Crouch-klatring til 1-0
Da drøyt ti minutter var spilt tok Stoke ledelsen på Loftus Road. Et innlegg fra Victor Moses fant hodet til Peter Crouch, som brukte hele sin over to meter lange kropp i duellen med Rio Ferdinand. Nedfallsfrukten havnet hos Mame Biram Diouf, som enkelt satte 1-0 i nettet fra kloss hold.

– Crouch er lang og går høyt. Der er lov til å gå opp og dette ned på motstander, men når du bruker begge hendene så mener jeg at det skal dømmes. Jeg synes at den burde vært annullert, sa TV 2 s Premier League-ekspert Petter Myhre om Crouch-klatringen i studio i pausen.

Crouch sist på utligningen
Diouf burde så blitt tomålsscorer ti minutter senere etter å ha blitt servert av Steven N'Zonzi, men brukte for lang tid og ble blokkert av hjemmelagets forsvar. Crouch var også nære ved etter drøye halvtimen, etter at Victor Moses hadde åpnet opp QPR-forsvaret. Tometersmannen skjøt fra distanse, men avslutningen gikk like utenfor Robert Greens lengste stolpe.

I stedet skulle Crouch rote det til i egen boks like før pause. Et hjørnespark fra Jordon Mutch fant veien til hodet til Steven Caulker, som headet forbi en Asmir Begovic på halvdistanse. Det så uansett ut til at de tre Stoke-forsvarerne på streken ville klare å avverge, men et leggtreff fra Crouch førte ballen rett i nettet, til 1-1 ved pause på Loftus Road.

– Det er tre mann som står klare til å få den unna, uten at de greier det. Hvis Crouch bommer, så greier Charlie Adam å få den vekk. Det er soleklart at Charlie Adam tar den, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Crouch dunket inn 2-1
Kun drøye fem minutter ut i 2. omgang gjorde dog Stoke-spissen det godt igjen. Nok en gang snurret Victor Moses rundt på venstresiden før han la et knallhardt innlegg med venstrefoten. Inne i feltet ventet en umarkert Crouch, som dunket inn ny Stoke-ledelse.

QPR virket å være i fullstendig oppløsning, og både Erik Pieters og Steven N'Zonzi fikk store sjanser til å doble gjestenes ledelse i minuttene som fulgte. Ingen av dem var dog nøyaktige nok da det gjaldt som mest.

Kranjcars frisparkmagi sørget for 2-2
Det skulle straffe seg, for i sluttminuttene klarte QPR å tilrive seg initiativet og Stoke-spillerne kom på etterskudd. Niko Kranjcar ble lagt i bakken av innbytter Steve Sidwell et par minutter før full tid, og med frisparkfoten var kroaten nådeløs.

Mannen som er blitt hentet av Harry Redknapp for fjerde gang i karrieren (Portsmouth, Tottenham og QPR også i forrige sesong) svarte på tilliten fra «Happy Harry» og dunket ballen i nettet.

– Det er et perfekt frispark, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem.

Det ble også oppgjørets siste scoring, og dermed endte det 2-2 på Loftus Road.

Lagoppstillinger:

QPR: Robert Green - Mauricio Isla, Steven Caulker, Rio Ferdinand, Armand Traoré - Joey Barton (Matthew Phillips, 34.) - Jordon Mutch (Karl Henry, 50.), Leroy Fer, Niko Kranjcar - Charlie Austin, Eduardo Vargas (Bobby Zamora, 70.)

Stoke: Asmir Begovic - Phil Bardsley, Ryan Shawcross, Marc Wilson, Erik Pieters - Steven N'Zonzi, Glenn Whelan - Mame Biram Diouf, Charlie Adam (Steve Sidwell, 70.), Victor Moses (Marko Arnautovic, 79.) - Peter Crouch

PS! Mark Hughes var manager for QPR i 30 Premier League-kamper, fra 2011 til 2013, og tok 24 poeng. Denne kampen var Harry Redknapps 30. Premier League-kamp som manager for QPR, og han tok her sitt 25. poeng.